Πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι οι αναρριχητές βράχου εμφανίζουν υψηλό ποσοστό αρθρίτιδας στον ώμο.
Στην βιβλιογραφία δεν υπάρχουν μελέτες με παρακολούθηση περισσότερο του ενός έτους για τις επιπτώσεις της χειροθεραπείας (Manual Therapy) σε Σύνδρομο του Καρπιαίου Σωλήνα. Ο σκοπός αυτής της μελέτης ήταν να διερευνήσει την αποτελεσματικότητα της χειροθεραπείας έναντι της χειρουργικής αντιμετώπισης σε παρακολούθηση τεσσάρων ετών μετά την θεραπευτική παρέμβαση.
Σε ασθενείς με πρωτοπαθή παγωμένο ώμο, συνηθισμένες επιλογές αποκατάστασης είναι η κινητοποίηση υπό αναισθησία και η αρθροσκοπική απελευθέρωση της κάψας, παρόλο που είναι δαπανηρές επεμβατικές θεραπείες και η αποτελεσματικότητά τους παραμένει αβέβαιη.
Ο θεραπευτής που εργάζεται στην αποκατάσταση ενός δύσκαμπτου και επώδυνου ώμου, γνωρίζει πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να κερδίσει εύρος κίνησης. Οπότε η πρόκληση για τον θεραπευτή είναι να γνωρίζει πότε και σε ποιο βαθμό μπορεί να χειριστεί δυναμικά τον επώδυνο και δύσκαμπτο ώμο.
Αιτίες και θεραπευτικό πλάνο για την αντιμετώπιση του συνδρόμου πρόσκρουσης στον ώμο.
Με τον όρο «σύνδρομο πρόσκρουσης στον ώμο» περιγραφεται ο ερεθισμός και η φλεγμονή των τενόντων του στροφικού πετάλου καθώς διέρχονται από τον υποακρωμιακό χώρο, με αποτέλεσμα πόνο, αδυναμία και μειωμένο εύρος κίνησης στην περιοχή του ώμου.
Το μεγάλο εύρος κίνησης του ώμου τον καθιστά ευάλωτο στους τραυματισμούς.
Όταν αναφερόμαστε σε τραυματισμούς στον ώμο τις περισσότερες φορές αφορά το πέταλο των στροφέων μυών. Το πέταλο των στροφέων μυών στον ώμο, είναι μια ομάδα τεσσάρων μυών, του υπερακανθίου, του υπακανθίου, του υποπλάτιου και του ελάσσονος στρογγύλου, η σύσπαση των οποίων εκτελεί τη κίνηση της έξω στροφής και απαγωγής στον ώμο. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν κοινή τενόντια κατάφυση στο μείζον βραχιόνιο όγκωμα, του βραχιονίου οστού.
Στόχος της μελέτης ήταν να διερευνηθεί η αποτελεσματικότητα της φυσικοθεραπείας σε τενοντοπάθεια του αγκώνα (tennis elbow), μετά από διάστημα 52 εβδομάδων, σε σύγκριση με την έγχυση κορτικοστεροειδών ή της τακτικής 'περιμένουμε και βλέπουμε'.
Ο όρος αγκώνας του παίκτη του Golf είναι λίγο παραπλανητικός. Οι παίκτες του golf αποτελούν μόνο ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού που υποφέρει από αυτόν τον τραυματισμό. Οι δομές που εμπλέκονται σε αυτόν τον τραυματισμό σχετίζονται με τον κερκιδικό καμπτήρα του καρπού. Οι ποδηλάτες, οι παίκτες του τένις, οι πιανίστες, οι βιολιστές, οι ζωγράφοι, οι εργάτες οικοδομών και τα άτομα που εργάζονται μεταφέροντας βάρη, υποφέρουν συχνά από αυτόν τον τραυματισμό.
Η ρήξη στο Πέταλο των Στροφέων μυών του ώμου είναι μια από τις κύριες αιτίες πόνου και αναπηρίας στο ώμο. Η ρήξη μπορεί να προκληθεί από εκφυλιστικές αλλαγές, επαναλαμβανόμενα μικρό-τραύματα, σοβαρούς τραυματισμούς καθώς και από δευτερογενή δυσλειτουργία. Ο μυς που επηρεάζεται περισσότερο είναι ο υπερακάνθιος.
Έχετε κάνει χειραψία με κάποιον τόσο δυνατά που να πονέσατε; Στη πραγματικότητα ο πόνος προέκυψε από την συμπίεση των μικρών μεσόστεων μυών, που βρίσκονται ανάμεσα στα μετακάρπια οστά, και συμμετέχουν στις λεπτές κινήσεις των δακτύλων.
Στοχευμένη ή όχι «Κινητοποίηση» στη Σπονδυλική Στήλη (Έρευνα)
Μια καλή αρχή για να απαλλαγούμε από τη χρόνια φλεγμονή και τις επιπτώσεις της είναι οι αλλαγές που επικεντρώνονται στον τρόπο ζωής μας.
Η ζωή είναι κίνηση, η ζωή είναι ροή: Χάρη σε ερευνητές όπως Carla Stecco, Caterina Fede, Neil Theise και Melody Swartz μπορούμε να ερμηνεύσουμε τη λειτουργία του σώματος με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Ποιος ο ρόλος της λεκάνης στην αλλαγή τής ευθυγράμμισης της σπονδυλικής στήλης;
Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 129 guests και κανένα μέλος
ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 11634 / ΑΘΗΝΑ