Ψυχολογία
Η Ψυχολογία έχει ως άμεσο στόχο την κατανόηση της συμπεριφοράς των ανθρώπων ως άτομα, ως ομάδες και ως μέλη συστημάτων, προσπαθώντας και να εξάγει γενικές αρχές αλλά και να ερμηνεύσει ειδικές περιπτώσεις, με τελικό στόχο να ωφελήσει την ζωή του ανθρώπου στο σύνολό της, και κατ' επέκταση την κοινωνία.
Έλλη Τιγγινάγκα, MSc Ψυχολόγος
ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…
Απογειώστε τις ποσότητες ωκυτοκίνης στο σώμα σας και βελτιώστε τη διάθεση και το επίπεδο ζωής σας!
ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΓΧΟΥΣ
Πώς απαντάμε στην φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας σε ό,τι τον πνίγει;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΓΑΠΗ;
Ποιος μπορεί τελικά να ορίσει το εύρος της αγάπης, την υπόστασή της σε όλο της το μεγαλείο και να μας δώσει την ακριβή περιγραφή της.
"ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ..."
Πώς ο άνθρωπος βιώνει την ασθένειά του καθορίζεται από την προσωπικότητα του ασθενή, τις συμπεριφορές στον πόνο, τις στρατηγικές αντιμετώπισής του και το κοινωνικό περιβάλλον.
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο. Στην εποχή μας το διαδίκτυο (internet) έχει μπει για τα καλά τόσο στην ζωή των ενηλίκων, όσο και των παιδιών. Το όριο ηλικίας που τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το διαδίκτυο και αρχίζουν να το χρησιμοποιούν, μειώνεται συνεχώς.
ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
Η ύπαρξη μαθησιακών δυσκολιών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην μάθηση ή στην ανάπτυξη ορισμένων δεξιοτήτων του ατόμου, το οποίο απαιτείται να λάβει την ενδεδειγμένη βοήθεια. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν σημαίνουν πρόβλημα νοημοσύνης.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ
Τι είναι ο αυτισμός και ποια τα αίτια που τον προκαλούν; Τι πρέπει να ξέρει ο γονιός σχετικά με το θέμα, και πώς να το αντιμετωπίσει;
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ
Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου -είτε πρόκειται για βιολογικό θάνατο, είτε για το τέλος μιας σημαντικής σχέσης, είτε για το τέλος μιας ευχάριστης κατάστασης- οδηγεί, συχνά, στο πένθος. Αυτός είναι ο τρόπος που ο άνθρωπος αντιδρά όταν χάνει κάτι πολύτιμο γι' αυτόν.
ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ
Πολλές είναι οι φορές που νιώθουμε έναν κόμπο στο λαιμό, όταν δεν μπορούμε να εκφράσουμε κάτι που μας απασχολεί έντονα... Tο σώμα μας επηρεάζεται από το τι νιώθουμε και σκεφτόμαστε και όταν η ψυχή πονά, αλλά το στόμα σιωπά, το σώμα μας αναλαμβάνει να μας δείξει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
Η εικόνα μας, το πώς δηλαδή μας βλέπουν φίλοι, συνάδελφοι και γενικότερα ο κοινωνικός περίγυρος έχει κυρίαρχη σημασία στην καθημερινότητά μας. Βομβαρδιζόμαστε ασταμάτητα με χιλιάδες εικόνες και συμβουλές σχετικά με το πώς να αποκτήσουμε την «τέλεια γραμμή» και το «ονειρεμένο σώμα».
Έλλη Τιγγινάγκα, MSc Ψυχολόγος
Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολογίας (British Psychological Society). Απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση στην Εξελικτική και Σχολική Ψυχολογία. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας «University of East London, UK» με θέμα την Εφαρμοσμένη Ψυχολογία (Master of Science on Applied Psychology). Μετεκπαίδευση στην «Αξιολόγηση και Αποκατάσταση των Μαθησιακών Δυσκολιών», καθώς και στην «Συμβουλευτική για γονείς και παιδιά».
