ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ: ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Στο πλαίσιο αυτής της ευαισθητοποίησης επισημαίνουμε μερικά προληπτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε, ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
Τρεις τρόποι να αποφύγετε τον καρκίνο του μαστού
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Στο πλαίσιο αυτής της ευαισθητοποίησης επισημαίνουμε μερικά προληπτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε, ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των Η.Π.Α., μία στις οκτώ γυναίκες έχει πιθανότητες να διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, κάποια στιγμή, στη διάρκεια της ζωής της.
Στις Η.Π.Α. ο καρκίνος του μαστού είναι, σήμερα, η δεύτερη πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου στις γυναίκες. Αλλάζοντας κάποιες από τις καθημερινές σας συνήθειες μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
1. Ικανοποιητικός ύπνος: Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Έρευνες έδειξαν ότι για μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που έχουν ασθενήσει από καρκίνο του μαστού, ύπνος διάρκειας μικρότερης των 6 ωρών αυξάνει την πιθανότητα υποτροπής. Ύπνος διάρκειας τουλάχιστον 8 ωρών καθημερινά μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού, δίνοντας τη δυνατότητα στον οργανισμό να αναπληρώσει ό,τι χρειάζεται για να ανακάμψει.
2. Προσοχή στο βάρος: Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν αυξημένες πιθανότητες υποτροπής του καρκίνου του μαστού. Διατηρώντας το βάρος του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα, μειώνεται και ο κίνδυνος από τον καρκίνο του μαστού.
3. Άσκηση: Η άσκηση δεν βοηθά μόνο στη διατήρηση του βάρους του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα, αλλά μειώνει και την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού κατά 30%, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου North Carolina.
Τελευταία άρθρα
ΤΕΝΟΝΤΟΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ
Οι παθήσεις των τενόντων στην περιοχή τού ισχίου συχνά οδηγούν σε πόνο και λειτουργικό περιορισμό.
Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΝΕΡΟΥ – ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣ
Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η συστηματική πρόσληψη νερού συνδέεται με τη μείωση των επεισοδίων της ημικρανίας.
ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ: ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΕΩΣ ΤΟ 2050
Οι μυοσκελετικές παθήσεις είναι υπεύθυνες για την αλλαγή στην ποιότητα της ζωής τών ασθενών. Πώς θα εξελιχθούν οι μυοσκελετικές διαταραχές έως το 2050;
ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Η διαταραχή τής στάσης μπορεί να θεωρηθεί ως θέμα των ιστών εξαιτίας τάσης, τραύματος, ή συνδρόμου καταπόνησης, αλλά, τελικά, είναι ενδεικτικό ανεπάρκειας στο λογισμικό -software- τού εγκεφάλου.
ΚΡΑΝΙΟΪΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ (ΕΡΕΥΝΑ)
Η αντιμετώπιση της ημικρανίας είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί τόσο τους ασθενείς, όσο και τους επιστήμονες υγείας.
ΟΣΤΕΟΡΘΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η οστεοαρθρίτιδα αποτελεί μια σύνθεση βιολογικών, γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Η εμβάθυνση στην επιστημονική κατανόηση της νόσου είναι κρίσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.
ΠΡΩΙΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ
Στην οσφυαλγία και την ισχιαλγία, η πρώιμη έναρξη φυσικοθεραπευτικού προγράμματος αποκατάστασης είναι κρίσιμη για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΘΩΡΑΚΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ - Ανασκόπηση
Το σύνδρομο θωρακικής εξόδου είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες κλινικές καταστάσεις στην ιατρική.
Η ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ
Οι επιπτώσεις από την δύναμη της βαρύτητας είναι συνδεδεμένες με τις αλλαγές στην ευθυγράμμιση του σκελετού και την εμφάνιση του πόνου. Η σωστή λειτουργία τού εγκεφάλου μάς προφυλάσσει, για άλλη μια φορά!
ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ
Η γνώση είναι ζωτικής σημασίας για τη σύγχρονη κοινωνία. Σε αντίθεση με τους προγόνους μας, ο κόσμος μας εκτιμά τη διανοητική ικανότητα πολύ περισσότερο από τη σωματική ικανότητα και έτσι η ανάγκη απόκτησης γνώσεων είναι πλέον ύψιστης σημασίας.