Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις πως η νοητική διέγερση ή αν προτιμάτε η εγκεφαλική άσκηση, βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, ενώ μειώνει τον κίνδυνο γνωστικού μαρασμού και των συναφών ασθενειών.
Από ανατομικής πλευράς, ο εγκέφαλος δεν είναι ... μυς για να ασκηθεί, είναι κατά κύριο λόγο φαιά και λευκή ουσία, με κυτταρική δομή και λειτουργία πολύ διαφορετική (και πιο πολύπλοκη) από εκείνη του μυός. Η νοητική διέγερση ή αλλιώς "η εγκεφαλική άσκηση", ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, ώστε να εκπληρώνει ταχύτερα και καλύτερα το πλήθος των καθημερινών υποχρεώσεων με τις οποίες είναι επιφορτισμένος, ενισχύει τη βελτίωση της μνήμης και της προσοχής.
- Ξεκινήστε μια καλή κουβέντα, φυσικά κάποιες συνομιλίες είναι περισσότερο ελκυστικές από κάποιες άλλες, επιλέξτε αυτές που σας ταιριάζουν.
- Διαβάστε ένα καλό βιβλίο: διαβάζοντας ένα βιβλίο, όχι μόνο διεγείρεται ο εγκέφαλος, υποχρεώνοντας τον να αναλύσει τις λέξεις, τη δομή των προτάσεων και της ιστορίας, διεγείρει επίσης τη φαντασία καθώς σχηματίζει νοητικές εικόνες που αποτυπώνουν την ιστορία.
- Επιλύσετε παιχνίδια: αναφερόμαστε φυσικά σε εγκεφαλικά παιχνίδια όπως είναι το σταυρόλεξο, το σκάκι, κρυπτογραφήματα κα. Ο εγκέφαλος αναγκάζεται να εξετάσει διάφορες λύσεις, είτε πρόκειται για ποια λέξη να επιλέξει, είτε για ποια κίνηση να επιλέξει. Η διαδικασία σκέψης είναι ιδανική άσκηση για να κινητοποιήσει τον εγκέφαλο.
- Εργασία με αριθμούς: οι περισσότεροι έχουμε ξεχάσει να κάνουμε αριθμητικές πράξεις με το μυαλό μας. Την επόμενη φορά να το επιχειρήσετε, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας για να επιβεβαιώσετε το αποτέλεσμα.
- Συνεχιζόμενη εκπαίδευση: τι συμβαίνει όταν δεν ασκούμαστε; Χάνεται η μυϊκή δύναμη και η αντοχή στις σωματικές δραστηριότητες. Αυτό ονομάζεται ατροφία. Το ίδιο ισχύει για τον εγκέφαλο. Λαμβάνοντας μαθήματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για θέματα που σας ενδιαφέρουν, προκαλείται τον εαυτό σας και το μυαλό σάς καθημερινά να γίνονται ακόμη καλύτεροι.
Επιπλέον δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου, όπως για παράδειγμα η κατάλληλη διατροφή, ο επαρκής ύπνος και η σωματική άσκηση.
ΠΗΓΗ:
www.toyourhealth.com
Οι επιπτώσεις από την δύναμη της βαρύτητας είναι συνδεδεμένες με τις αλλαγές στην ευθυγράμμιση του σκελετού και την εμφάνιση του πόνου. Η σωστή λειτουργία τού εγκεφάλου μάς προφυλάσσει, για άλλη μια φορά!
Η γνώση είναι ζωτικής σημασίας για τη σύγχρονη κοινωνία. Σε αντίθεση με τους προγόνους μας, ο κόσμος μας εκτιμά τη διανοητική ικανότητα πολύ περισσότερο από τη σωματική ικανότητα και έτσι η ανάγκη απόκτησης γνώσεων είναι πλέον ύψιστης σημασίας.
Τα φορτία και οι δυνάμεις συμπίεσης που δέχεται το σώμα, κατανέμονται ομοιόμορφα χάρη στο δυναμικό σύστημα tensegrity αντιβαρυτικής τάσης. Αυτό το μοντέλο θέλει τη θέση και τη στάση των οστών να εξαρτώνται κυρίως από την ισορροπία μεταξύ των μαλακών ιστών, αποδυναμώνοντας οποιαδήποτε χειρισμό ανάταξης για την επαναφορά της σωστής "ευθυγράμμισης".
Στον γλουτό έχουν αποδοθεί περισσότερα σύνδρομα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώματος. Αυτό οφείλεται στη βιομηχανική πολυπλοκότητα του ισχιακού νεύρου και στις τεράστιες στρεπτικές δυνάμεις που ασκούνται στη λεκάνη και στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων.
Οι ασυμμετρίες μπορεί να αποτελούν αιτία πόνου και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η εξισορρόπηση του σώματος με την ελαχιστοποίηση των ασυμμετριών θα βελτιστοποιήσει τη μηχανική του σώματός, ενώ μπορεί να αποτρέψει σοβαρά προβλήματα πόνου στην πορεία.
Η βρεφική ηλικία χαρακτηρίζεται από αδέξια, μη ορθολογική ομόπλευρη κινητική συμπεριφορά. Η απορρέουσα ασυντόνιστη κίνηση συνεχίζεται μέχρι να αρχίσει το βρέφος να μπουσουλάει σταυρωτά. Αυτό το νέο μοτίβο αντίθετης κίνησης αναδιοργανώνει στη συνέχεια το κεντρικό νευρικό του σύστημα, ώστε όλα τα σωματικά συστήματα να συνεργάζονται ομαδικά.
Ο στόχος αυτής της τεχνικής είναι η πρόκληση χαλάρωσης ενός μυός ή μιας μυϊκής ομάδας, η υπερτονία της οποίας θεωρείται ότι είναι η πηγή του πόνου ή/και της απώλειας κινητικότητας σε ένα μέρος του σώματος ή/και σε μια άρθρωση.
Ο πόνος, ως σύμπτωμα, μπορεί να αποδειχτεί ένας δύσκολος γρίφος τόσο για τον ασθενή, όσο και για τον θεραπευτή. Η απάντηση βρίσκεται στην όσο το δυνατόν καλύτερη ευθυγράμμιση του σκελετού. Δηλαδή να ισορροπήσει, μέσω ήπιας κινητοποίησης, το κεφάλι στον αυχένα και η λεκάνη με τα πόδια.
Χειρισμοί πίεσης πέντε γραμμαρίων ή λιγότερο συνδέουν τον θεραπευτή με το σύστημα της περιτονίας και μέσω αυτής με κάθε τμήμα του σώματος, καταπολεμώντας συμπτώματα ασθενειών μερικά εκ των οποίων είναι χρόνια.
Τεχνικές χειροθεραπείας και άσκηση με βαθύ κάθισμα δύνανται να μειώσουν τις μυϊκές ανισορροπίες που σχετίζονται με τον πόνο στη μέση.
Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 61 guests και κανένα μέλος
ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 11634 / ΑΘΗΝΑ