Skip to main content

Τρεις τρόποι να αποφύγετε τον καρκίνο του μαστού!

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Στο πλαίσιο αυτής της ευαισθητοποίησης επισημαίνουμε μερικά προληπτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε, ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των Η.Π.Α., μία στις οκτώ γυναίκες έχει πιθανότητες να διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, κάποια στιγμή, στη διάρκεια της ζωής της.

Στις Η.Π.Α. ο καρκίνος του μαστού είναι, σήμερα, η δεύτερη πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου στις γυναίκες. Αλλάζοντας κάποιες από τις καθημερινές σας συνήθειες μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

cebcceb1cf83cf84cf8ccf82

1. Ικανοποιητικός ύπνος: Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Έρευνες έδειξαν ότι για μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που έχουν ασθενήσει από καρκίνο του μαστού, ύπνος διάρκειας μικρότερης των 6 ωρών αυξάνει την πιθανότητα υποτροπής. Ύπνος διάρκειας τουλάχιστον 8 ωρών καθημερινά μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού, δίνοντας τη δυνατότητα στον οργανισμό να αναπληρώσει ό,τι χρειάζεται για να ανακάμψει.
2. Προσοχή στο βάρος: Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν αυξημένες πιθανότητες υποτροπής του καρκίνου του μαστού. Διατηρώντας το βάρος του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα, μειώνεται και ο κίνδυνος από τον καρκίνο του μαστού.
3. Άσκηση: Η άσκηση δεν βοηθά μόνο στη διατήρηση του βάρους του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα, αλλά μειώνει και την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού κατά 30%, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου North Carolina.

Τελευταία άρθρα