Skip to main content

Απελευθερώστε το Νευρικό σας Σύστημα!!!

Εγκέφαλος και ο Νωτιαίος Μυελός – οι δυο βασικές συνιστώσες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ) – απαιτούν ένα ισορροπημένο φυσιολογικό περιβάλλον, ώστε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Η διαταραχή αυτής της ισορροπίας μπορεί να προκαλέσει αισθητικές, κινητικές και νευρολογικές διαταραχές στον άνθρωπο.

Η Κρανιοϊερή Θεραπεία είναι μια μέθοδος, με ήπιους χειρισμούς, που εφαρμόζεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο θεραπευτή, σε διάφορα σημεία τupledger1ου σώματος - κυρίως στα οστά του κρανίου, του προσώπου, στη σπονδυλική στήλη και στο ιερό οστού – με σκοπό να εκτιμήσει αλλά και να αποκαταστήσει τη λειτουργικότητα του περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο λειτουργούν ο Εγκέφαλος και ο Νωτιαίος Μυελός.

Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας του νευρικού συστήματος, ιδιαίτερα του Εγκέφαλου, με αποτέλεσμα να ενισχύεται ο φυσικός αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού και να καταπολεμώνται τα συμπτώματα ασθενειών, μερικά εκ των οποίων είναι χρόνια, όπως για παράδειγμα ο πονοκέφαλος, η ημικρανία, ο χρόνιος πόνος, το άγχος, αλλά και διαταραχές του ύπνου και της πέψης.

Lighten your touch, listen with an intention to serve, and trust what you feel. If you can do that, then you’ve got what it takes to be a good craniosacral therapist. Chances are, you’ve had it all along" Εμπνευστής αυτής της θεραπευτικής προσέγγισης είναι ο Αμερικανός Οστεοπαθητικός ιατρός Dr. John Upledger, ο οποίος από το 1975 έως το 1983, που ήταν κλινικός ερευνητής και καθηγητής στο Michigan State University, μαζί με την επιστημονική του ομάδα, έβαλε τις βάσεις της Κρανιοϊερής θεραπείας, και στη συνέχεια μέσω του Ινστιτούτου Upledger την διδάσκει σε θεραπευτές από όλο τον κόσμο.

Τελευταία άρθρα