Στη προσπάθεια για να διατηρήσετε τον εαυτό σας υγιή και προστατευμένο από τραυματισμούς, βασική προϋπόθεση είναι να διατηρήσετε την περιτονία υγιή, ώστε να είναι ελεύθερη η ροή των υγρών, η ολίσθηση και να υπάρχει ευκολία στη κίνηση. Τελικός στόχος παραμένει η διατήρηση της ομοιόστασης του σώματος, που σημαίνει σώμα σε φυσική και πνευματική ισορροπία.
Έχει γίνει πλέον σαφές ότι η περιτονία δεν είναι απλά ένα υλικό αναφοράς, με ελάχιστη λειτουργικότητα εκτός από τον προφανή υποστηρικτικό ρόλο της, αλλά μάλλον ένας διαδεδομένος, συνεκτικός, συνδετικός ιστός εμπλεκόμενος στενά σχεδόν σ’ όλες τις θεμελιώδεις διαδικασίες των δομών του σώματος, στη λειτουργικότητα και τον μεταβολισμό.
Πώς συμβάλλει η περιτονία για την πρόκληση του πόνου της μέσης;
Σε τραυματισμό μαλακών μορίων, το σώμα αντιδρά με σχηματισμό ουλώδους ιστού. Με τον τρόπο αυτόν προσπαθεί να επανασυνδέσει τους τραυματισμένους ιστούς. Το κάνει όμως αδιακρίτως, ανεξάρτητα από το είδος του ιστού που επανασυνδέεται. Με τον τρόπο αυτό η περιοχή γίνεται ανελαστική ενώ μειώνεται και η αιματική ροή.
«Η περιτονία δεν φακελώνει μόνο ολόκληρο το σώμα, αλλά αναποδογυρίζει τον τρόπο που το βλέπουμε» - Tom Myers
"Less is more" φράση που χρησιμοποιήσε ο θεμελιωτής της Κρανιοϊερής Θεραπείας Dr John Upledger, για να επισημάνει τη δυναμική του ήπιου - απαλού χειρισμού (the power of a gentle touch).
Η περιτονία μεταφέρει μηνύματα ενεργώντας ως ένα δεύτερο νευρικό σύστημα. Η άποψη πως αποκλειστικά τα νεύρα παρέχουν τα μέσα σε κάθε κύτταρο να είναι σε θέση να επικοινωνεί με κάθε άλλο κύτταρο στο σώμα μας δεν είναι απολύτως αληθές. Μάλιστα αυτό είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό.
Ο ουλώδης ιστός, στην πραγματικότητα, είναι μέρος τού αμυντικού μηχανισμού τού σώματος.
Τον τελευταίο καιρό, από την επιστημονική κοινότητα υπάρχει μια έκρηξη ενδιαφέροντος για έρευνες και αναλύσεις σχετικά με την κατανόηση του θέματος της φλεγμονής. Αυτό ενδεχομένως οφείλεται στο γεγονός ότι η χρόνια φλεγμονή έχει συνδεθεί σχεδόν με κάθε χρόνια ασθένεια, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου, της αρθρίτιδας, της άνοιας, του μυοπεριτονιακού πόνου, ενώ συνδέεται ακόμη με την επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης.
Η ζωή είναι κίνηση, η ζωή είναι ροή: Χάρη σε ερευνητές όπως Carla Stecco, Caterina Fede, Neil Theise και Melody Swartz μπορούμε να ερμηνεύσουμε τη λειτουργία του σώματος με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Ποιος ο ρόλος της λεκάνης στην αλλαγή τής ευθυγράμμισης της σπονδυλικής στήλης;
Η Ψηφιακή Άνοια αποτελεί μια σύγχρονη απειλή για την υγεία. Πίσω από τον όρο ψηφιακή άνοια βρίσκεται η κατάχρηση της χρήση τού διαδικτύου και των διάφορων συσκευών πρόσβασης σε αυτό.
Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 274 guests και κανένα μέλος
ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 11634 / ΑΘΗΝΑ