Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 13:31

Μια διαφορετική μελέτη για τον χρόνιο πόνο

Rate this item
(0 votes)

Το βιβλίο του Χαρ. Τιγγινάγκα, «Χρόνιος πόνος, η παραφωνία του εγκεφάλου» : Πόνου, για την ακρίβεια «Χρόνιου πόνου», μελέτη! Στις σελίδες του βιβλίου του, που παρουσίασαν ο Χαράλαμπος Τιγγινάγκας, επικεφαλής της μονάδας φυσικοθεραπείας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», και σειρά ομιλητών, «αποτέλεσμα της σχέσης που ανέπτυξα με τους ασθενείς», όπως τόνισε ο ίδιος, εκτός των άλλων προτείνει «συνδυασμό θεραπειών»!

Μια διαφορετική μελέτη για τον χρόνιο πόνο

Το βιβλίο του Χαρ. Τιγγινάγκα, «Χρόνιος πόνος, η παραφωνία του εγκεφάλου» 

xronios ponos vivlio

Πόνου, για την ακρίβεια «Χρόνιου πόνου», μελέτη! Στις σελίδες του βιβλίου του, που παρουσίασαν ο Χαράλαμπος Τιγγινάγκας, επικεφαλής της μονάδας φυσικοθεραπείας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», και σειρά ομιλητών, «αποτέλεσμα της σχέσης που ανέπτυξα με τους ασθενείς», όπως τόνισε ο ίδιος, εκτός των άλλων προτείνει «συνδυασμό θεραπειών»!

Κι αυτό επειδή ο «Χρόνιος πόνος, η παραφωνία του εγκεφάλου», όπως είναι ο πλήρης τίτλος του βιβλίου για τις μορφές σωματικού πόνου, βρίσκει αντανάκλαση και στον... χρόνιο πόνο της ελληνικής κοινωνίας!

Ο συγγραφέας εξήγησε με ιατρικούς όρους και τη δυσκολία των ημερών μας: «Ο χρόνιος πόνος της ελληνικής κοινωνίας σε όλες τις εποχές, έτσι και τα τελευταία χρόνια, έχει αιτία την αδυναμία επικοινωνίας του ζωντανού οργανισμού, δηλαδή όλων μας, με τον εγκέφαλο, δηλαδή με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία! Η αποκατάσταση, όπως και στο σώμα μας, επιτυγχάνεται με κοινή προσπάθεια-συνεργασία εγκεφάλου και οργανισμού για τη βελτίωση της χημείας στη σχέση τους!»

Ενα εύστοχο σχόλιο για το άνυδρο τοπίο της Ελλάδας στην εποχή μας...

xronios ponos«Το βιβλίο βοηθά τον ασθενή επειδή δίνει νέα θεώρηση στη γνωριμία με τον πόνο», είπε με έμφαση ο ομοιοπαθητικός Κώστας Τσιτινίδης, ενώ η Αγγελική Μακρή, κάτοχος πτυχίου νευροθεραπείας και ερευνητικής εμπειρίας, τόνισε πως «αυτό το βιβλίο έλειπε από τη σχετική βιβλιογραφία»!

Εξήγησε: «Προσεγγίζει τους μηχανισμούς που, εκτός των άλλων, προκαλεί το καθημερινό άγχος και διδάσκει πώς ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται και μεταφράζει το περιβάλλον μας».

«Ένας στους πέντε ενήλικες στην Ευρώπη πάσχει από μορφές χρόνιου πόνου και τη μάχη θα την κερδίσουν αν αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους για το σωματικό πρόβλημα, γενικότερα για τη ζωή, με τη βοήθεια και του φυσικοθεραπευτή που δεν είναι ο... μάγος της φυλής, αλλά ο πάροχος ερεθισμάτων που αναπτύσσει ο ασθενής», κορύφωσε τον λόγο του ο Χαράλαμπος Τιγγινάγκας. Χωρίς να ξεχνά ότι «οι πολιτισμοί υμνούν τον πόνο», όπως αναφέρεται στο βιβλίο του τμήματος εκδόσεων «2015 Digital Copy Center».

26.11.2015, 06:25 | Efsyn.gr

Συντάκτης: Σπύρος Τσάμης

 

 

 

Read 304 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  • ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3-5/116 34/ΑΘΗΝΑ
  • 210 7220562
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 213 guests και κανένα μέλος

© Physio.gr All rights reserved.
by Avatar.gr.