Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 02:00

9η ΗΜΕΡΙΔΑ "ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ"

Rate this item
(0 votes)

ΑΡΧΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡ. ΤΙΓΓΙΝΑΓΚΑ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

ΑΡΧΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡ. ΤΙΓΓΙΝΑΓΚΑ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Κύριες και κύριοι καλημέρα,

Αισίως σας υποδέχομαι για ένατη συνεχόμενη χρονιά στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», στην Ημερίδα «Φυσικοθεραπεία & Ογκολογία», που οργανώνει το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Νοσοκομείου.

Κοιτώντας γύρω μου βλέπω όλους εσάς, βλέπω σχεδόν όλη τη διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Διοικητή κ. Δημάρατο, τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Βαλασόπουλο, τον Διοικητικό Διευθυντή κ. Σιγάλα, στον οποίο τόσο εγώ προσωπικά, όσο και εκ μέρους των συναδέλφων μου θέλω να ευχαριστήσω για την στήριξη που μας προσφέρει και να τονίσω την αποφασιστική του συμβολή στην οργανωτική επιτυχία αυτής της ημερίδας, βλέπω ακόμα τον Διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας που πάντα είναι κοντά μας, την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής υπηρεσίας η οποία πάντα αντιμετωπίζει με κατανόηση τα αιτήματα μας, βλέπω επίσης συνεργάτες από πιο παλιά, τον Ορθοπεδικό κ. Σταύρο Βουτζούλια, πρώην Διευθυντή της Ορθοπεδικής κλινικής, αναπολώ πολλές φορές την συνεργασία που είχαμε πετύχει, εκπροσώπους συλλόγων όπως ο σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι και ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας και έχω την πεποίθηση ότι κάτι πετύχαμε αυτά τα εννέα χρόνια μαζί.

Μιας που μιλήσαμε για παρουσίες ας αναφερθούμε και στις απουσίες.

Στους περισσότερους από εσάς είναι γνωστό ότι όλα αυτά τα χρόνια το τμήμα μας, εκτός των άλλων, στηρίχθηκε τόσο ηθικά, όσο και υλικά από το ‘Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο’, που είναι και ο ιδρυτής του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» και από τον Πρόεδρο του κ. Ευστάθιο Φραγκούλη. Η στήριξη αυτή εκφράσθηκε με παροχή εξοπλισμού,(πρέπει να σημειώσω ότι το 2009 έγινε δωρεά δύο Γερανών – ορθοστάτες, για τους βαρέως πάσχοντες ασθενείς), όπως και με ετήσιες υποτροφίες για την εκπαίδευση των φυσικοθεραπευτών του τμήματος σε νέες τεχνικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, (μάλιστα για το έτος 2009 εδόθησαν δύο υποτροφίες για την εκπαίδευση στην αντιμετώπιση του Λεμφοιδήματος).

Οι ημερίδες μας ήταν υπό την αιγίδα του Ε.Α.Ι. και την έναρξη της εκήρυσε ο Πρόεδρος κ. Φραγκούλης, της παρουσίας του οποίου, για λόγους προφανώς σοβαρούς, στερούμεθα δυστυχώς αυτή τη φορά.

Το όραμα μας που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας είναι επιτέλους να αποκτήσει νόημα και στέγη η «ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο μας. Πραγματικά νοιώθω ντροπή να μην προσφέρεται εξειδικευμένη φυσικοθεραπεία για την αντιμετώπιση του Λεμφοιδήματος μετά από μαστεκτομή σε κανένα Δημόσιο Νοσοκομείο της χώρας.

Αναλάβαμε κάποιες πρωτοβουλίες:

Αυτές οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν:

1. Να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε με τη βοήθεια του Ε.Α.Ι. την εκπαίδευση του προσωπικού του τμήματος σε εξειδικευμένες θεραπείες για τους ασθενείς με καρκίνο.
2. Την ενεργή παρουσία μας σε επιστημονικές εκδηλώσεις, συνέδρια κ.α. με ανάλογο περιεχόμενο, άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, ώστε να βρεθεί τρόπος επικοινωνίας και προσέγγισης των σύνθετων προβλημάτων των ασθενών. Μετά από εισήγηση του Ορθοπεδικού κ. Βουτζούλια συμμετέχω στο Δ.Σ. της Εταιρείας μελέτης των οστικών μεταστάσεων. Σε πρώτη ματιά θα πει κανείς τι κάνει ένας φυσικοθεραπευτής σε μια τόσο εξειδικευμένη εταιρεία. Η απάντηση είναι προσπαθώ να βρω τον ρόλο που μπορεί να έχει η φυσικοθεραπεία προς όφελος των ασθενών και τον τρόπο να επικοινωνώ καλύτερα με τις άλλες επιστημονικές ομάδες.
3. Τον προγραμματισμό επιστημονικών εκδόσεων με θέμα την Ογκολογική Αποκατάσταση. Πριν από τις δύο εκδόσεις που έγιναν, μία στην 8η ημερίδα το 2008, και μία η φετινή που έχετε στα χέρια σας, δεν υπήρχε ελληνική βιβλιογραφία που να αναφέρεται στην Ογκολογική Αποκατάσταση με την έννοια πάντα της λειτουργικότητας.
4. Την εισήγηση προς τον Π.Σ.Φ. για τη δημιουργία τμήματος «ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΕΙΑ & ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ», με στόχο την εξειδίκευση όσων φυσιοθεραπευτών ενδιαφέρονται στα ογκολογικά περιστατικά.
5. Αποκορύφωμα βέβαια αυτής της προσπάθειας είναι η ετήσια οργάνωση της Ημερίδας μας.

Για να πετύχουμε έχουμε την ανάγκη συμπαράστασης από όλους εσάς.

Από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου,
Από τον Π.Σ.Φ.
Από την Ιατρική και Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου,
Από τους συλλόγους των ασθενών,
Από όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ σήμερα.

Μόνο αν το όραμα μας γίνει όραμα σας μπορούμε να πετύχουμε.

Η λέξη κλειδί είναι Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Με αυτές τις σκέψεις ξεκινούν οι εργασίες της 9ης Ημερίδας 'Φυσικοθεραπεία & Ογκολογία'.

PHOTO GALLERY:

ΣΥΝΑΥΛΙΑ 'FAMILY VOICES'

 

Καλή τύχη στην αναζήτηση σας...

Read 229 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  • ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3-5/116 34/ΑΘΗΝΑ
  • 210 7220562
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 129 guests και κανένα μέλος

© Physio.gr All rights reserved.
by Avatar.gr.