Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2004 02:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΠΑΘΕΣ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ

Rate this item
(0 votes)

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ

 
Μετά από μαστεκτομή μπορεί να μειωθεί το φυσιολογικό εύρος κίνησης των αρθρώσεων του άνω άκρου και η μυϊκή δύναμη. Το κατάλληλο πρόγραμμα ασκήσεων είναι ο ασφαλέστερος τρόπος αποκατάστασης της λειτουργικότητας του άνω άκρου.
Eίναι απαραίτητο μέρος της θεραπείας του λεμφοιδήματος και γίνεται πάντα ενώ ο ασθενής φορά το ειδικό υλικό διαβαθμισμένης συμπίεσης.
 
Στόχος των ασκήσεων είναι:
η κινητοποίηση του λεμφικού υγρού
η διατήρηση ή η βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων
η βελτίωση της στάσης του σώµατος
 
Οι ασκήσεις δεν πρέπει να γίνονται µε ένταση, αλλά µε ήπιο και άνετο τρόπο και να ακολουθούνται οι οδηγίες του θεραπευτή. Εκτελείτε το πρόγραμμα καθημερινά κάνοντας 10 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση.
 
 
ask1
ask2
 
1.ΑΡΣΗ ΧΕΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ
Σταθείτε αναπαυτικά και αφήστε τα χέρια σας χαλαρά στο πλάι του κορμού σας. Σηκώστε αργά τα χέρια σας μέχρι το ύψος των ώμων και διατηρήστε τη θέση αυτή για 5 δευτερόλεπτα. Αργή επαναφορά στην αρχική θέση.
 
 
 
 
 
 
 
 
ask3ask4ask52. ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ
Σταθείτε αναπαυτικά και αφήστε τα χέρια σας χαλαρά στο πλάι του κορμού σας. Σηκώστε αργά τα χέρια σας μέχρι το ύψος των ώμων και διατηρήστε τη θέση αυτή για 5 δευτερόλεπτα. Συνεχίζετε την ανύψωση των χεριών με σκοπό να τα ενώσετε πάνω από το κεφάλι. Διατηρήστε τη θέση αυτή για 5 δευτερόλεπτα. Αργή επαναφορά στην αρχική θέση.
 
 
 
 
 
 
 
ask6
 
3. ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΑΚΤΥΛΩΝ
Στέκεστε με πρόσωπο προς τον τοίχο. Τα δάκτυλα του χεριού σας «περπατάνε» στον τοίχο όσο πιο ψηλά μπορούν. Διατηρήστε τη θέση αυτή για 5 δευτερόλεπτα. Αργή επαναφορά στην αρχική θέση.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ask7
 
4. ΣΦΙΞΙΜΟ ΤΩΝ ΩΜΩΝ
Στέκεστε όρθια με κάμψη τους αγκώνες, σηκώνετε τα χέρια στο ύψος των ώμων. Στοιβάζετε τα χέρια σας το ένα πάνω στο άλλο, ευθυγραμμίζοντας τα δάκτυλα με τους αγκώνες. Στη συνέχεια σπρώχνετε τους αγκώνες προς τα πίσω με σκοπό να ενώσετε τις ωμοπλάτες σας. Διατηρήστε τη θέση αυτή για 5 δευτερόλεπτα. Αργή επαναφορά στην αρχική θέση.
 
 
 
 
 
 
 
ask85. ΔΙΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ
Κρατήστε ένα κοντάρι με τα δυο χέρια μπροστά από τον κορμό σας. Τοποθετήστε το χέρι της χειρουργημένης πλευράς στην άκρη του κονταριού. Σπρώξτε με το άλλο χέρι το κοντάρι προς τη χειρουργημένη πλευρά για να φτάσει οσο πιο ψηλά μπορεί. Διατηρήστε τη θέση αυτή για 5 δευτερόλεπτα. Αργή επαναφορά στην αρχική θέση.
 
Read 208 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  • ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3-5/116 34/ΑΘΗΝΑ
  • 210 7220562
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 410 guests και κανένα μέλος

© Physio.gr All rights reserved.
by Avatar.gr.