Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2003 03:00

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ MANUAL THERAPY

Rate this item
(0 votes)

Πεποίθηση μου είναι ότι στο άμεσο μέλλον η τεχνική Manual Therapy ή Χειροθεραπεία με ήπιους χειρισμούς θα τύχει σημαντικής ανταπόκρισης. Αυτό γιατί η φιλοσοφία της τεχνικής βασίζεται στην διαπίστωση ότι η μορφή του σώματος εκφράζεται από την λειτουργικότητά του. Κακή στάση, επαναλαμβανόμενη κουραστική εργασία, ατυχήματα, κακό μυϊκό σύστημα, κ.α. μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στην διάταξη του σκελετού και κατά συνέπεια διαταραχή της δυναμικής ισορροπίας του σώματος.

  ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ "MANUAL THERAPY"

 

manualther

 

Πεποίθηση μου είναι ότι στο άμεσο μέλλον η τεχνική Manual Therapy ή Χειροθεραπεία με ήπιους χειρισμούς, θα τύχει σημαντικής ανταπόκρισης. Αυτό γιατί η φιλοσοφία της τεχνικής βασίζεται στην διαπίστωση ότι η μορφή του σώματος εκφράζεται από την λειτουργικότητά του. Κακή στάση, επαναλαμβανόμενη κουραστική εργασία, ατυχήματα, κακό μυϊκό σύστημα, κ.α. μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στην διάταξη του σκελετού και κατά συνέπεια διαταραχή της δυναμικής ισορροπίας του σώματος.

bodyalignment2Η διαταραχή αυτής της ισορροπίας οδηγεί σε "δυσλειτουργία", με αποτέλεσμα διάφορες παθολογικές καταστάσεις, όχι μόνον σωματικές αλλά και ψυχικές. Πολλές φορές μάλιστα μπορεί ο ασθενής να οδηγήθει σε εξελίξεις που ξεφεύγουν από τα στενά όρια της Φυσικοθεραπείας.

Εμείς οι θεραπευτές πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτές τις εξελίξεις. Η αποκατάσταση δεν είναι η εκτέλεση ενός παραπεμπτικού ή ένα πακέτο, αλλά μια δυναμική διαδικασία που μεταβάλλεται και αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών. Για να συμβεί αυτό πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο τρίπτυχο:


ΕΚΤΙΜΗΣΗ της κατάστασης του ασθενή.

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ του μηχανισμού που την προκάλεσε.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για αποκατάσταση.


Τελικός στόχος των προσπαθειών μας είναι η βελτίωση της υγείας του ασθενή, λαμβάνοντας υπόψιν μας την βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ποιότητα της ζωής του.

 

 

Read 184 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  • ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3-5/116 34/ΑΘΗΝΑ
  • 210 7220562
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 394 guests και κανένα μέλος

© Physio.gr All rights reserved.
by Avatar.gr.