Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 11:31

Μια διαφορετική μελέτη για τον χρόνιο πόνο

Άρθρο του 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια διαφορετική μελέτη για τον χρόνιο πόνο

Το βιβλίο του Χαρ. Τιγγινάγκα, «Χρόνιος πόνος, η παραφωνία του εγκεφάλου» 

xronios ponos vivlio

Πόνου, για την ακρίβεια «Χρόνιου πόνου», μελέτη! Στις σελίδες του βιβλίου του, που παρουσίασαν ο Χαράλαμπος Τιγγινάγκας, επικεφαλής της μονάδας φυσικοθεραπείας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», και σειρά ομιλητών, «αποτέλεσμα της σχέσης που ανέπτυξα με τους ασθενείς», όπως τόνισε ο ίδιος, εκτός των άλλων προτείνει «συνδυασμό θεραπειών»!

Κι αυτό επειδή ο «Χρόνιος πόνος, η παραφωνία του εγκεφάλου», όπως είναι ο πλήρης τίτλος του βιβλίου για τις μορφές σωματικού πόνου, βρίσκει αντανάκλαση και στον... χρόνιο πόνο της ελληνικής κοινωνίας!

Ο συγγραφέας εξήγησε με ιατρικούς όρους και τη δυσκολία των ημερών μας: «Ο χρόνιος πόνος της ελληνικής κοινωνίας σε όλες τις εποχές, έτσι και τα τελευταία χρόνια, έχει αιτία την αδυναμία επικοινωνίας του ζωντανού οργανισμού, δηλαδή όλων μας, με τον εγκέφαλο, δηλαδή με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία! Η αποκατάσταση, όπως και στο σώμα μας, επιτυγχάνεται με κοινή προσπάθεια-συνεργασία εγκεφάλου και οργανισμού για τη βελτίωση της χημείας στη σχέση τους!»

Ενα εύστοχο σχόλιο για το άνυδρο τοπίο της Ελλάδας στην εποχή μας...

xronios ponos«Το βιβλίο βοηθά τον ασθενή επειδή δίνει νέα θεώρηση στη γνωριμία με τον πόνο», είπε με έμφαση ο ομοιοπαθητικός Κώστας Τσιτινίδης, ενώ η Αγγελική Μακρή, κάτοχος πτυχίου νευροθεραπείας και ερευνητικής εμπειρίας, τόνισε πως «αυτό το βιβλίο έλειπε από τη σχετική βιβλιογραφία»!

Εξήγησε: «Προσεγγίζει τους μηχανισμούς που, εκτός των άλλων, προκαλεί το καθημερινό άγχος και διδάσκει πώς ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται και μεταφράζει το περιβάλλον μας».

«Ένας στους πέντε ενήλικες στην Ευρώπη πάσχει από μορφές χρόνιου πόνου και τη μάχη θα την κερδίσουν αν αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους για το σωματικό πρόβλημα, γενικότερα για τη ζωή, με τη βοήθεια και του φυσικοθεραπευτή που δεν είναι ο... μάγος της φυλής, αλλά ο πάροχος ερεθισμάτων που αναπτύσσει ο ασθενής», κορύφωσε τον λόγο του ο Χαράλαμπος Τιγγινάγκας. Χωρίς να ξεχνά ότι «οι πολιτισμοί υμνούν τον πόνο», όπως αναφέρεται στο βιβλίο του τμήματος εκδόσεων «2015 Digital Copy Center».

26.11.2015, 06:25 | Efsyn.gr

Συντάκτης: Σπύρος Τσάμης

 

 

 

Διαβάστηκε 3500 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 13:27
Φυσικοθεραπευτή Χαράλαμπου Τιγγινάγκα, MSc

Δραστηριοποιείται στο Κέντρο Λειτουργικής Αποκατάστασης "PHYSIO - η αρμονία στη λειτουργικότητα"

Δούλεψε στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας" από 16 Νοεμβρίου 1986 έως 25 Ιουλίου 2018 (από το 1999 έως την ημέρα αποχώρησης του ως Προϊστάμενος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του νοσοκομείου)

 

ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 116 34 / ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: (0030 210 7220562)
www.physio.gr / www.craniosacral.gr / e-mail: tigis@physio.gr

Περισσότερα »

Τελευταία άρθρα από τον/την Φυσικοθεραπευτή Χαράλαμπου Τιγγινάγκα, MSc

Σχετικά Άρθρα