Σε διαταραχές όπως για παράδειγμα η Κήλη του Μεσοσπονδυλίου Δίσκου, το Σύνδρομο του Απιοειδή μυ, ή το σύνδρομο Θωρακικής Εξόδου, ο νευρικός ιστός είναι σε ιδιαίτερο κίνδυνο για ισχαιμική βλάβη. Συμπίεση ή παγίδευση νεύρου με την ενδεχόμενη απώλεια της παροχής αίματος, οδηγεί σε χαρακτηριστικές αλλαγές στο ίδιο το νεύρο. Το χρονικό διάστημα που ένας ιστός μπορεί να επιβιώσει με στέρηση οξυγόνου ποικίλλει, αλλά τελικά όλοι οι ισχαιμικοί ιστοί νεκρώνονται.
Η αποκατάσταση της παροχής οξυγόνου θα ελαχιστοποιήσει τη ζημιά, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Το χρονοδιάγραμμα ξεκινά γενικά με υπο-περινεύριο οίδημα, που ακολουθείται από πάχυνση του περινεύριου, πάχυνση του επινεύριου και του ενδονεύριου, λέπτυνση της περιφερικής μυελίνης και τελικά καθώς το νεύρο καταρρέει έρχεται η αξονική εκφύλιση.
Η σπουδαιότητα των αγγείων στα νεύρα έχει διαπιστωθεί από τον 17ο αιώνα. Το 1942 ο W.E. Adams περιέγραψε την τοπογραφία των ενδονεύριων αγγείων. Ο J.T. Roberts και οι συνεργάτες του (1950) μελέτησαν τα ενδονεύρια αγγεία σε βάτραχο, σε κουνέλι και σε μικρά θηλαστικά. Η αγγειακή παροχή στα περιφερικά νεύρα προέρχεται από τις παρακείμενες μεγάλες αρτηρίες και φλέβες, καθώς και από μικρότερα παρακείμενα μυϊκά και περιοστικά αγγεία (A. Shores 1990).
Η κυκλοφορία του αίματος στα περιφερικά νεύρα διακρίνεται σε εξωτερική και σε εσωτερική. Εξωτερική είναι εκείνη στην οποία το αίμα φέρεται διαμέσου των τριχοειδών αγγείων του επινευρίου, ενώ ως εσωτερική εκείνη στην οποία το αίμα φέρεται διαμέσου των τριχοειδών και άλλων μικροαγγείων του ενδονευρίου.
Η σύγχρονη συνήθεια της καθιστικής ζωής είναι από τις βασικές αιτίες του πόνου στη μέση. Χρησιμοποιώντας τεχνικές χειροθεραπείας και άσκηση με βαθύ κάθισμα μπορούμε να μειώσουμε τις μυϊκές ανισορροπίες που σχετίζονται με τον πόνο στη μέση.
Στην Κρανιοϊερή θεραπεία χρησιμοποιούμε ένα διευρυμένο Βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο για την υγεία και την ασθένεια, αποβλέποντας να ενδυναμώσουμε την ικανότητα του ασθενή στην ίαση.
Η διαχείριση του πόνου στη μέση με συντηρητικό τρόπο, που περιλαμβάνει τεχνικές σπονδυλικής ανάταξης και σπονδυλικής κινητοποίησης, ως συμπλήρωμα της συνήθους ιατρικής θεραπείας, καταφέρνει να βελτιώσει τα αποτελέσματα της.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη οι αναρριχητές βράχου εμφανίζουν υψηλό ποσοστό αρθρίτιδας στον ώμο.
Ατλαντο-ινιακή ένωση:
μια αμφίδρομη σχέση
Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πολυπλοκότητα του χρόνιου μυοσκελετικού πόνου, το Βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο φαίνεται πως επικρατεί.
Η επίδραση της εφαρμογής ξηράς βελόνας, στην άνω μοίρα του τραπεζοειδή μυ, στην ένταση του πόνου και την ανικανότητα στον αυχένα σε σύγκριση με την ισχαιμική πίεση.
Στοχευμένη ή όχι «Κινητοποίηση» στη Σπονδυλική Στήλη (Έρευνα)
Τον τελευταίο καιρό, από την επιστημονική κοινότητα υπάρχει μια έκρηξη ενδιαφέροντος για έρευνες και αναλύσεις σχετικά με την κατανόηση του θέματος της φλεγμονής.
Η ζωή είναι κίνηση, η ζωή είναι ροή: Χάρη σε ερευνητές όπως Carla Stecco, Caterina Fede, Neil Theise και Melody Swartz μπορούμε να ερμηνεύσουμε τη λειτουργία του σώματος με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 129 guests και κανένα μέλος
ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 11634 / ΑΘΗΝΑ