Ηθική διάσταση αποκτά, εν έτει 2000, η επιμονή, καθ' υπόδειξη επισήμων και μη φορέων, στην έκφραση " ειδικές ανάγκες ". Ακόμα και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία όσο και από άλλες οργανώσεις των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σωματικά προβλήματα … Παγκοσμίως στις αναπτυγμένες ιατρικώς - και όχι μόνο - κοινωνίες υπάρχει η τάση εξαφάνισης των λέξεων " special needs ". Σε κάποιες από αυτές (στην Αγγλία για παράδειγμα …) δεν εκφέρονται, πλέον, συνειδητά.
Αλλά εκεί, όπως άλλωστε και σε άλλες χώρες της Δυτικής και της Βόρειας Ευρώπης (και όχι μόνο …) βλέπουν καθημερινά στους δρόμους, στη δουλεία τους, ανθρώπους με κινητικά και άλλα προβλήματα. Ενώ εδώ σπανίως …
Οι λέξεις " ειδικές ανάγκες ", συνιστούν, συνειδητό ή μη κοινωνικό ρατσισμό εκ μέρους όσων τις προφέρουν για όσους ζουν σε αναπηρικό αμαξίδιο … Οι ανάγκες τους (να εργαστούν, να διασκεδάσουν, να συνυπάρχουν, να κινηθούν … ) και όσα συνεπάγονται αυτές, είναι γενικές, ισχύουν για όλους.
Κι αν όχι " με ειδικές ανάγκες " τότε πώς ;
Ο δόκιμος χαρακτηρισμός για όλους όσοι αντιμετωπίζουν κινητικά και άλλα προβλήματα είναι "πολυτραυματίες ". Αναφορά δηλαδή στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Ποιος έχει ειδικές ανάγκες; ( χωρίς εισαγωγικά τώρα οι λέξεις …) Ο νεοελληνικός κοινωνικός περίγυρος και όχι μόνον αυτός! Κι αυτό γιατί ναι μεν ο συμπολίτης με κινητικά προβλήματα, επιθυμεί για παράδειγμα να βγει από το σπίτι του ώστε να πάει στο κέντρο ή στην περιφέρεια μεγάλων ή μικρότερων πόλεων, για τις καθημερινές δραστηριότητες του, αλλά πώς;
Μήπως υπάρχουν ανυψωτικές ράμπες (αυτές που θα του επιτρέψουν ν' ανέβει στο εσωτερικό του μέσου μεταφοράς ή σε λεωφορεία;). Και αν φτάσει με άλλο τρόπο εκεί που θέλει, πως θ' ανέβει τα πεζοδρόμια ώστε να βρεθεί με αξιοπρέπεια στον προορισμό του; Οι φωτεινές εξαιρέσεις ύπαρξης παρόμοιων βοηθητικών μέσων σ' επιλεγμένα σημεία πόλεων (και λίγων προαστίων …), απλώς επιβεβαιώνουν το συνολικό πρόβλημα… Αυτό, όπως υπαγορεύει η κοινή λογική, είναι μεγεθυσμένο στην επαρχία …
Πολυτραυματίες, λοιπόν.
Η σύγχρονη συνήθεια της καθιστικής ζωής είναι από τις βασικές αιτίες του πόνου στη μέση. Χρησιμοποιώντας τεχνικές χειροθεραπείας και άσκηση με βαθύ κάθισμα μπορούμε να μειώσουμε τις μυϊκές ανισορροπίες που σχετίζονται με τον πόνο στη μέση.
Στην Κρανιοϊερή θεραπεία χρησιμοποιούμε ένα διευρυμένο Βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο για την υγεία και την ασθένεια, αποβλέποντας να ενδυναμώσουμε την ικανότητα του ασθενή στην ίαση.
Η διαχείριση του πόνου στη μέση με συντηρητικό τρόπο, που περιλαμβάνει τεχνικές σπονδυλικής ανάταξης και σπονδυλικής κινητοποίησης, ως συμπλήρωμα της συνήθους ιατρικής θεραπείας, καταφέρνει να βελτιώσει τα αποτελέσματα της.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη οι αναρριχητές βράχου εμφανίζουν υψηλό ποσοστό αρθρίτιδας στον ώμο.
Ατλαντο-ινιακή ένωση:
μια αμφίδρομη σχέση
Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πολυπλοκότητα του χρόνιου μυοσκελετικού πόνου, το Βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο φαίνεται πως επικρατεί.
Η επίδραση της εφαρμογής ξηράς βελόνας, στην άνω μοίρα του τραπεζοειδή μυ, στην ένταση του πόνου και την ανικανότητα στον αυχένα σε σύγκριση με την ισχαιμική πίεση.
Στοχευμένη ή όχι «Κινητοποίηση» στη Σπονδυλική Στήλη (Έρευνα)
Τον τελευταίο καιρό, από την επιστημονική κοινότητα υπάρχει μια έκρηξη ενδιαφέροντος για έρευνες και αναλύσεις σχετικά με την κατανόηση του θέματος της φλεγμονής.
Η ζωή είναι κίνηση, η ζωή είναι ροή: Χάρη σε ερευνητές όπως Carla Stecco, Caterina Fede, Neil Theise και Melody Swartz μπορούμε να ερμηνεύσουμε τη λειτουργία του σώματος με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 206 guests και κανένα μέλος
ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 11634 / ΑΘΗΝΑ