Ο Καρκίνος του Μαστού όσο πιο γρήγορα διαπιστωθεί, τόσο πιο εύκολα και αποτελεσματικά αντιμετωπίζεται. Για τον λόγο αυτόν οι ειδικοί συστήνουν οι γυναίκες από 20 χρονών και πάνω να κάνουν μηνιαία αυτό-εξέταση του στήθους τους αναζητώντας νέα εξογκώματα ή άλλες αλλαγές.
Βέβαια αυτός ο αυτοέλεγχος δεν αντικαθιστά την εξέταση του ειδικού ιατρού ή τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις, όπως είναι η Μαστογραφία.
Θα περιγράψουμε παρακάτω πως γίνεται αυτή η αυτοεξέταση του Μαστού
Ο έλεγχος πρέπει να γίνεται 3 – 5 ημέρες μετά την περίοδο, οπότε τα στήθη είναι λιγότερο ευαίσθητα και εξογκωμένα.
Ξαπλώστε ανάσκελα. Σηκώστε το δεξιό χέρι, τοποθετώντας το πίσω από το κεφάλι σας. Με τα τρία μεσαία δάκτυλα του αριστερού χεριού, ήπια αλλά σταθερά πιέστε το δεξιό στήθος κάνοντας μικρές κυκλικές κινήσεις, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του. Στην συνέχεια είτε καθιστή, είτε όρθια, εξετάστε την περιοχή της μασχάλης.
Ήπια πιέστε την θηλή, αναζητώντας σημάδια εκκρίσεων.
Επαναλάβατε την διαδικασία αυτή και στον αριστερό μαστό.
Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου δυο λεπτά για το κάθε στήθος.
Παρόλο που αρκετές γυναίκες θεωρούν ότι είναι ευκολότερο να κάνουν αυτήν την εξέταση μετά το μπάνιο, οπότε το δέρμα είναι μαλακό και υγρό, είναι προτιμότερο να γίνεται στο κρεβάτι ξαπλωμένη ανάσκελα.
Στην συνέχεια σταθείτε μπροστά από τον καθρέπτη με τα χέρια στο πλάι. Παρατηρήστε τα στήθη για αλλαγές στο δέρμα (όπως για κάποιο λακκάκι, ζάρα, εσοχή ή αν το δέρμα μοιάζει με την φλούδα από πορτοκάλι), το σχήμα, την περίμετρο, ή αν η θηλή έχει κλίση προς τα μέσα. Επαναλάβατε το ίδια αλλά με τα χέρια πάνω από το κεφάλι.
Αν παρατηρήστε οποιαδήποτε αλλαγή αμέσως να επικοινωνήσετε με τον ιατρό σας. Μάθετε τις ιδιαιτερότητες των μαστών σας, ώστε να μπορείτε να ξεχωρίσετε πιθανές αλλάγες.
Χειρισμοί πίεσης πέντε γραμμαρίων ή λιγότερο συνδέουν τον θεραπευτή με το σύστημα της περιτονίας και μέσω αυτής με κάθε τμήμα του σώματος, καταπολεμώντας συμπτώματα ασθενειών μερικά εκ των οποίων είναι χρόνια.
Τεχνικές χειροθεραπείας και άσκηση με βαθύ κάθισμα δύνανται να μειώσουν τις μυϊκές ανισορροπίες που σχετίζονται με τον πόνο στη μέση.
Η Κρανιοϊερή θεραπεία χρησιμοποιεί ένα διευρυμένο Βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο για την υγεία και την ασθένεια, με στόχο την ενδυνάμωση της ικανότητας του ασθενή στην ίαση.
Η συντηρητική διαχείριση του πόνου στη μέση με τεχνικές σπονδυλικής ανάταξης και κινητοποίησης, συμπληρωματικά της ιατρικής θεραπείας, βελτιώνει την λειτουργική ικανότητα, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα της.
Πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι οι αναρριχητές βράχου εμφανίζουν υψηλό ποσοστό αρθρίτιδας στον ώμο.
Ατλαντο-ινιακή ένωση:
μια αμφίδρομη σχέση
Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πολυπλοκότητα του χρόνιου μυοσκελετικού πόνου, το Βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο φαίνεται πως επικρατεί.
Η επίδραση της εφαρμογής ξηράς βελόνας, στην άνω μοίρα του τραπεζοειδή μυ, στην ένταση του πόνου και την ανικανότητα στον αυχένα σε σύγκριση με την ισχαιμική πίεση.
Στοχευμένη ή όχι «Κινητοποίηση» στη Σπονδυλική Στήλη (Έρευνα)
Μια καλή αρχή για να απαλλαγούμε από τη χρόνια φλεγμονή και τις επιπτώσεις της είναι οι αλλαγές που επικεντρώνονται στον τρόπο ζωής μας.
Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 806 guests και κανένα μέλος
ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 11634 / ΑΘΗΝΑ