ΠΟΝΟΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ!

Έχετε κάνει χειραψία με κάποιον τόσο δυνατά που να πονέσατε; Στη πραγματικότητα ο πόνος προέκυψε από την συμπίεση των μικρών μεσόστεων μυών, που βρίσκονται ανάμεσα στα μετακάρπια οστά, και συμμετέχουν στις λεπτές κινήσεις των δακτύλων.

 Υπάρχουν δυο ομαδες μεσόστεων μυών:

interosseus muscles• οι παλαμιαίοι, που βρίσκονται στην πρόσθια επιφάνεια των μετακαρπίων οστών και κάνουν προσαγωγή στα δάκτυλα
• οι ραχιαίοι, που βρίσκονται μεταξύ των μετακαρπίων οστών και κάνουν απαγωγή των δακτύλων

Αυτές οι δυο ομάδες συμμετέχουν επίσης στην κάμψη των μετακαρποφαλαγγικών αρθρώσεων και στην έκταση των μεσοφαλαγγικών αρθρώσεων.

Οι μεσόστεοι μύες του χεριού τραυματίζονται κυρίως λόγω υπέρχρησης, όπως για παράδειγμα σε συνεχόμενη δακτυλογράφηση για ώρες. Όταν αυτοί οι μύες βρίσκονται σε φλεγμονή, μια μέτρια συμπίεση των δακτύλων απο χειραψία μπορεί να προκαλέσει πόνο.

Υπάρχουν επίσης μεσόστεοι μύες και στον άκρο πόδα, με περισσότερο συχνούς τραυματισμούς κυρίως στο τρέξιμο, προκαλώντας μεγάλο πόνο στο πόδι.

Ο έλεγχος για πιθανό τραυματισμό στους μεσοστεους μύες γίνεται είτε με ελαφρά συμπίεση των δακτύλων, είτε με δοκιμασία αντίστασης προσαγωγής ή απαγωγής των δακτύλων. Ο τραυματισμός αυτών των μικρών αλλα σημαντικών μυών αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με συντηρητική φυσικοθεραπευτική αγώγη.

  

Τελευταία άρθρα

  • ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3-5/116 34/ΑΘΗΝΑ
  • 210 7220562
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 188 guests και κανένα μέλος

© Physio.gr All rights reserved.
by Avatar.gr.