Οι selfies φωτογραφίες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Αν λοιπόν ανήκετε σε εκείνους που αρέσκονται να βγάζουν selfie φωτογραφίες και νοιώθετε βάρος, μούδιασμα και πόνο από τον αγκώνα και κάτω, τότε μπορεί να υποφέρεται από ένα καινούργιο σύνδρομο, το "selfie elbow ή το σύνδρομο του αγκώνα της ατομικής φωτογράφησης".
Τον προηγούμενο χρόνο, μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε πως νεαρές γυναίκες σπαταλούν πέντε ώρες τη βδομάδα για να βγάλουν selfies φωτογραφίες.
Η τεχνική της selfie φωτογράφησης, στη πραγματικότητα είναι μια νευροδυναμική δοκιμασία του Μέσου νεύρου του χεριού. Αν προϋπάρχει μια παθολογική κατάσταση, όπως είναι ένα παλαιό κάταγμα Colles ή σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα ή αυχενική ριζίτιδα, τότε η λήψη selfie φωτογραφιών πιθανόν να αποδειχθεί μια ιδιαίτερα ανθυγιεινή συνήθεια. Μάλιστα πολλές φορές στη προσπάθεια να αποφύγουμε στη φωτογραφία να φανεί το προγούλι, τοποθετούμε το χέρι με τέτοιο τρόπο ώστε στη ουσία προκαλούμε μια ισχυρή διάταση στο βραχιόνιο πλέγμα, αυξάνοντας τις δυνάμεις που ασκούνται στο μέσο νεύρο, ενώ ταυτόχρονα σπρώχνουμε τον αυχένα προς τα εμπρός και με στροφή (Spurling test position). Έτσι προκαλούμε συμπίεση στις αυχενικές νευρικές ρίζες, γεγονός που μπορεί να κρύβει κινδύνους.
Η χρήση των ειδικών για selfie φωτογράφηση μπαστουνιών, είναι μια αξιόπιστη λύση για τη μείωση των επιπτώσεων από αυτού του είδους τη φωτογράφηση. Άλλοι τρόποι να αποφύγετε το "σύνδρομο του αγκώνα της ατομικής φωτογράφησης" είναι:
1. Να είστε σε καλή φυσική κατάσταση
2. Να χρησιμοποιείται και τα δυο χέρια
3. Να είστε της παλαιάς σχολής, δηλαδή ζητήστε από κάποιο περαστικό να σας βγάλει μια φωτογραφία, μπορεί να φανεί χρήσιμο και να κάνετε μια νέα γνωριμία!
ΠΗΓΕΣ
http://www.cnet.com/news/a-new-pain-in-the-tech-selfie-elbow/
https://noijam.com/2016/07/07/selfie-elbow-epidemic/
Η σύγχρονη συνήθεια της καθιστικής ζωής είναι από τις βασικές αιτίες του πόνου στη μέση. Χρησιμοποιώντας τεχνικές χειροθεραπείας και άσκηση με βαθύ κάθισμα μπορούμε να μειώσουμε τις μυϊκές ανισορροπίες που σχετίζονται με τον πόνο στη μέση.
Στην Κρανιοϊερή θεραπεία χρησιμοποιούμε ένα διευρυμένο Βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο για την υγεία και την ασθένεια, αποβλέποντας να ενδυναμώσουμε την ικανότητα του ασθενή στην ίαση.
Η διαχείριση του πόνου στη μέση με συντηρητικό τρόπο, που περιλαμβάνει τεχνικές σπονδυλικής ανάταξης και σπονδυλικής κινητοποίησης, ως συμπλήρωμα της συνήθους ιατρικής θεραπείας, καταφέρνει να βελτιώσει τα αποτελέσματα της.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη οι αναρριχητές βράχου εμφανίζουν υψηλό ποσοστό αρθρίτιδας στον ώμο.
Ατλαντο-ινιακή ένωση:
μια αμφίδρομη σχέση
Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πολυπλοκότητα του χρόνιου μυοσκελετικού πόνου, το Βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο φαίνεται πως επικρατεί.
Η επίδραση της εφαρμογής ξηράς βελόνας, στην άνω μοίρα του τραπεζοειδή μυ, στην ένταση του πόνου και την ανικανότητα στον αυχένα σε σύγκριση με την ισχαιμική πίεση.
Στοχευμένη ή όχι «Κινητοποίηση» στη Σπονδυλική Στήλη (Έρευνα)
Τον τελευταίο καιρό, από την επιστημονική κοινότητα υπάρχει μια έκρηξη ενδιαφέροντος για έρευνες και αναλύσεις σχετικά με την κατανόηση του θέματος της φλεγμονής.
Η ζωή είναι κίνηση, η ζωή είναι ροή: Χάρη σε ερευνητές όπως Carla Stecco, Caterina Fede, Neil Theise και Melody Swartz μπορούμε να ερμηνεύσουμε τη λειτουργία του σώματος με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 138 guests και κανένα μέλος
ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 11634 / ΑΘΗΝΑ