"Η άσκηση είναι υγεία!": Συνηθισμένη συμβουλή που σπάνια τηρείται. Συνήθως αναβάλλουμε την έναρξη της άσκησης για αργότερα ή αν αποφασίσουμε να ασκηθούμε δεν γνωρίζουμε ποια είναι η καλύτερη μορφή άσκησης, με ποια ένταση, συχνότητα και για πόσο χρονικό διάστημα, ώστε να επιτύχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα φυσικής κατάστασης, που θα βελτιώσει τη σωματική και ψυχική υγεία μας.
• Η δύναμη του ρυθμού: Ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα άσκησης δεν απαιτεί από εμάς να κάνουμε καθημερινό πρωταθλητισμό, ειδικά αν δεν έχουμε ασκηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα, η άσκηση σε πολύ έντονο ρυθμό ή για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό (μυϊκή θλάση, διάστρεμμα, σύνδρομο υπέρχησης κ.α.), γεγονός που θα περιορίσει τις αθλητικές δραστηριότητες για κάποιο χρονικό διάστημα. Ξεκινάμε με ήπιες δραστηριότητες, όπως είναι η καθημερινή βάδιση (τουλάχιστον για 30΄), κολύμπι, διατάσεις, ήπιες ασκήσεις με αντίσταση χρησιμοποιώντας λάστιχα ή βάρη.
• Ποικιλία και ευχαρίστηση: Αυξάνοντας προοδευτικά την ένταση, τη διάρκεια και την πολυπλοκότητα στην άσκηση, θα ανακαλύψουμε ορισμένες δραστηριότητες που μας αρέσουν περισσότερο από άλλες. Για παράδειγμα το ποδήλατο σε σχέση με το κολύμπι. Καλό είναι φυσικά να έχουμε μια ρουτίνα στην άσκηση μας, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ποικιλία στις δραστηριότητες εντάσσοντας εκείνες που μας ευχαριστούν σε κυρίαρχη θέση.
• Υπομονή όσο αφορά το αποτέλεσμα: Αν ψάχνουμε για άμεσα αποτελέσματα θα απογοητευτούμε. Υπομονή, ας δώσουμε στο σώμα μας τον χρόνο που χρειάζεται μέσα από ένα προοδευτικά αυξανόμενο πρόγραμμα να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση.
Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να λάβουμε υπόψη πως ο φυσικοθεραπευτής είναι εκείνος που θα μας καθορίσει τις "κόκκινες σημαίες", δηλαδή τι θα πρέπει να αποφεύγουμε κατά τη διάρκεια της άσκησης. Επίσης θα μας βοηθήσει στην επιλογή των κατάλληλων ατομικά για τον καθένα από εμάς δραστηριοτήτων, ώστε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση.
Η σύγχρονη συνήθεια της καθιστικής ζωής είναι από τις βασικές αιτίες του πόνου στη μέση. Χρησιμοποιώντας τεχνικές χειροθεραπείας και άσκηση με βαθύ κάθισμα μπορούμε να μειώσουμε τις μυϊκές ανισορροπίες που σχετίζονται με τον πόνο στη μέση.
Στην Κρανιοϊερή θεραπεία χρησιμοποιούμε ένα διευρυμένο Βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο για την υγεία και την ασθένεια, αποβλέποντας να ενδυναμώσουμε την ικανότητα του ασθενή στην ίαση.
Η διαχείριση του πόνου στη μέση με συντηρητικό τρόπο, που περιλαμβάνει τεχνικές σπονδυλικής ανάταξης και σπονδυλικής κινητοποίησης, ως συμπλήρωμα της συνήθους ιατρικής θεραπείας, καταφέρνει να βελτιώσει τα αποτελέσματα της.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη οι αναρριχητές βράχου εμφανίζουν υψηλό ποσοστό αρθρίτιδας στον ώμο.
Ατλαντο-ινιακή ένωση:
μια αμφίδρομη σχέση
Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πολυπλοκότητα του χρόνιου μυοσκελετικού πόνου, το Βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο φαίνεται πως επικρατεί.
Η επίδραση της εφαρμογής ξηράς βελόνας, στην άνω μοίρα του τραπεζοειδή μυ, στην ένταση του πόνου και την ανικανότητα στον αυχένα σε σύγκριση με την ισχαιμική πίεση.
Στοχευμένη ή όχι «Κινητοποίηση» στη Σπονδυλική Στήλη (Έρευνα)
Τον τελευταίο καιρό, από την επιστημονική κοινότητα υπάρχει μια έκρηξη ενδιαφέροντος για έρευνες και αναλύσεις σχετικά με την κατανόηση του θέματος της φλεγμονής.
Η ζωή είναι κίνηση, η ζωή είναι ροή: Χάρη σε ερευνητές όπως Carla Stecco, Caterina Fede, Neil Theise και Melody Swartz μπορούμε να ερμηνεύσουμε τη λειτουργία του σώματος με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 403 guests και κανένα μέλος
ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 11634 / ΑΘΗΝΑ