Η ενυδάτωση, δεν είναι μια απλή έννοια. Είναι η βάση της διατροφής, το θεμέλιο της υγείας. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει χωρίς τροφή περισσότερες ημέρες από ότι χωρίς πόσιμο νερό. Αυτό από μόνο του δείχνει την ζωτική αξία της ενυδάτωσης για την υγεία και όλες τις σωματικές λειτουργίες.
Η ενυδάτωση, δεν είναι μια απλή έννοια. Είναι η βάση της διατροφής, το θεμέλιο της υγείας. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει χωρίς τροφή περισσότερες ημέρες από ότι χωρίς πόσιμο νερό. Αυτό από μόνο του δείχνει την ζωτική αξία της ενυδάτωσης για την υγεία και όλες τις σωματικές λειτουργίες.
Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας. Βοηθάει στην πέψη των τροφών για να προσλάβει το σώμα τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. Συμβάλλει στον όγκο του αίματος που απαιτείται για τη μεταφορά, αυτών των θρεπτικών ουσιών μαζί με οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος μας, αλλά και στην αποβολή των προϊόντων του μεταβολισμού.
Επίσης, χρειαζόμαστε την κατάλληλη ενυδάτωση για να ρυθμιστεί η θερμοκρασία του σώματος, που είναι απαραίτητη στις δραστηριότητες μας.
Το αίσθημα της δίψας, το ξηρό δέρμα ή τα στεγνά χείλη, είναι κλασσικά σημάδια για να πιούμε νερό. Μέχρι να βιώσουμε την αίσθηση της δίψας, έχουμε ήδη χάσει ένα σημαντικό ποσοστό ενυδάτωσης.
Σε προχωρημένη αφυδάτωση, ο άνθρωπος αισθάνεται μια αόριστη δυσφορία και χάνει την όρεξη του ή μπορεί να προκληθεί ναυτία. Αν δεν δώσει σημασία σε αυτά τα συμπτώματα τότε οι δραστηριότητες του γίνονται πιο δύσκολες και χάνει τη συγκέντρωση του. Το μυϊκό σύστημα υπολειτουργεί. Προκαλούνται κράμπες και αίσθημα κόπωσης. Αυτό συμβαίνει γιατί με το νερό, μεταφέρονται όλες οι βιταμίνες, τα μέταλλά και τα θρεπτικά συστατικά στο σώμα.
Η ενυδάτωση είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την περιτονία. Το σύστημα της περιτονίας, είναι το μοναδικό σύστημα που συνδέεται με κάθε άλλο σύστημα του σώματος. Επιπλέον, είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος - το μοναδικό σύστημα που αγγίζει κάθε άλλο σύστημα. Όταν η περιτονία είναι καλά ενυδατωμένη, φαίνεται υπό μεγέθυνση σαν ένας υγρός ιστός αράχνης. Τότε «στάζει» το διάμεσο υγρό (το κύριο συστατικό του εξωκυτταρικού υγρού που περιβάλλει τα κύτταρα). Η περιτονία είναι ένας από τους ιστούς που χάνει την ενυδάτωση της γρηγορότερα από άλλους.
Όταν η περιτονία χάσει την ενυδάτωση της, τότε το σώμα χάνει την ελαστικότητα του. Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν αυτήν την έλλειψη ενυδάτωσης της περιτονίας ως δυσκαμψία ή ανάγκη διάτασης και κίνησης.
Τα κύρια συμπτώματα της αφυδάτωσης είναι: αίσθημα δυσφορίας, κόπωση, απώλεια όρεξης, ναυτία και δυσκαμψία. Η αφυδάτωση εκτός των σωματικών συμπτωμάτων επηρεάζει τον πάσχοντα και συναισθηματικά, καθώς του προκαλεί εξάντληση ή δυσαρέσκεια στην εργασία του. Σε προχωρημένη αφυδάτωση υπάρχει η αίσθηση της ζάλης και δεν ρυθμίζεται η θερμοκρασία του σώματος. Τότε απαιτείται η ιατρική παρέμβαση.
Τα σημάδια αφυδάτωσης είναι ορατά στα ούρα σας. Τα σκούρα και με έντονη μυρωδιά ούρα είναι σαφές σημάδι ότι χρειάζεστε περισσότερα υγρά.
Οι γενικές συστάσεις ενυδάτωσης είναι επτά έως εννέα ποτήρια νερό την ημέρα για τις γυναίκες, ενώ για τους άνδρες είναι έντεκα έως δέκα τρία ποτήρια. Αλλά ο καθοριστικός παράγοντας για την σωστή ενυδάτωση σχετίζεται με τον μεταβολικό ρυθμό και τις θερμιδικές ανάγκες του ατόμου. Για παράδειγμα εάν κάποιος εργάζεται αρκετές ώρες σε θερμό περιβάλλον ή αθλείται, τότε χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση ή επιπλέον ηλεκτρολύτες.
• Παιδιά: Συχνά είναι πολύ απασχολημένα για να αναγνωρίσουν τα σημάδια της δίψας
• Έγκυος και Θηλάζουσα γυναίκα: Η ενυδάτωση είναι κρίσιμη για το μωρό και το μητρικό γάλα
• Ηλικιωμένοι: Συχνά δεν πίνουν αρκετό νερό
• Αθλητές: Χρειάζονται τακτικά ενυδάτωση και ηλεκτρολύτες, λόγω των απωλειών από τον ιδρώτα
Η καλή ενυδάτωση είναι κρίσιμη για την υγεία και την αποδοτική σωματική λειτουργία. Επίσης διατηρεί σε υψηλά βαθμό το επίπεδο συγκέντρωσης. Η καλύτερη συμβουλή είναι να έχετε ένα μπουκάλι νερό κοντά σας για την αποτελεσματική ενυδάτωση σας.
Πηγές
Η σύγχρονη συνήθεια της καθιστικής ζωής είναι από τις βασικές αιτίες του πόνου στη μέση. Χρησιμοποιώντας τεχνικές χειροθεραπείας και άσκηση με βαθύ κάθισμα μπορούμε να μειώσουμε τις μυϊκές ανισορροπίες που σχετίζονται με τον πόνο στη μέση.
Στην Κρανιοϊερή θεραπεία χρησιμοποιούμε ένα διευρυμένο Βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο για την υγεία και την ασθένεια, αποβλέποντας να ενδυναμώσουμε την ικανότητα του ασθενή στην ίαση.
Η διαχείριση του πόνου στη μέση με συντηρητικό τρόπο, που περιλαμβάνει τεχνικές σπονδυλικής ανάταξης και σπονδυλικής κινητοποίησης, ως συμπλήρωμα της συνήθους ιατρικής θεραπείας, καταφέρνει να βελτιώσει τα αποτελέσματα της.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη οι αναρριχητές βράχου εμφανίζουν υψηλό ποσοστό αρθρίτιδας στον ώμο.
Ατλαντο-ινιακή ένωση:
μια αμφίδρομη σχέση
Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πολυπλοκότητα του χρόνιου μυοσκελετικού πόνου, το Βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο φαίνεται πως επικρατεί.
Η επίδραση της εφαρμογής ξηράς βελόνας, στην άνω μοίρα του τραπεζοειδή μυ, στην ένταση του πόνου και την ανικανότητα στον αυχένα σε σύγκριση με την ισχαιμική πίεση.
Στοχευμένη ή όχι «Κινητοποίηση» στη Σπονδυλική Στήλη (Έρευνα)
Τον τελευταίο καιρό, από την επιστημονική κοινότητα υπάρχει μια έκρηξη ενδιαφέροντος για έρευνες και αναλύσεις σχετικά με την κατανόηση του θέματος της φλεγμονής.
Η ζωή είναι κίνηση, η ζωή είναι ροή: Χάρη σε ερευνητές όπως Carla Stecco, Caterina Fede, Neil Theise και Melody Swartz μπορούμε να ερμηνεύσουμε τη λειτουργία του σώματος με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος
ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 11634 / ΑΘΗΝΑ