Hits: 1835
22 Μαϊος 2003
Κατηγορία
Laser χαμηλής ισχύος
# Topics
Follow Us
Social sharing

LASER ΧΑΜΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Πρόκειται για μία μοντέρνα πηγή τεχνητού φωτός (ορατού ή όχι , ανάλογα με την συχνότητα), που παράγει μη - ιονισμένη ακτινοβολία, άρα ακίνδυνη, με συντονισμένη δέσμη φωτονίων στο επιθυμητό μήκος κύματος. Όταν οι ακτίνες έρθουν σε επαφή με τα κύτταρα του σώματος δημιουργούν μία βιοδιέγερση. 

laser2

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ LASER ΧΑΜΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ; Δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ακόμα θεραπευτικό μέσο που έχουμε στα χέρια μας. Πρόκειται για μία μοντέρνα πηγή τεχνητού φωτός (ορατού ή όχι , ανάλογα με την συχνότητα), που παράγει μη - ιονισμένη ακτινοβολία, άρα ακίνδυνη, με συντονισμένη δέσμη φωτονίων στο επιθυμητό μήκος κύματος.

Laser-medical-background2ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ LASER; Όταν οι ακτίνες έρθουν σε επαφή με τα κύτταρα του σώματος δημιουργούν μία βιοδιέγερση με αποτέλεσμα: Αναλγητική δράση, πιθανώς λόγω επιρροής στην σύνθεση της ενδορφίνης. Αποιδηματική - Αντιφλεγμονώδη δράση λόγω τόνωσης της ανοσολογικής άμυνας, σαν αποτέλεσμα της αυξημένης δραστηριότητας του κυτταρικού μεταβολισμού. Τόνωση της σύνθεσης του κολλαγόνου και των πρωτεϊνών στα κύτταρα του δέρματος. Αύξηση της αντοχής των νευρικών κυττάρων. Αύξηση της οστεογέννησης, με αποτέλεσμα την γρηγορότερη πώρωση των καταγμάτων.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: Οι βασικές ενδείξεις για θεραπεία με Laser χαμηλής ισχύος στην Φυσικοθεραπεία είναι: Επούλωση τραυμάτων, θεραπεία επιλογής για έλκη τροφικά, αγγειακά, διαβητικά ή κατακλίσεις, ιδιαίτερα τα χρόνια ή αυτά που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες. Περιπτώσεις όπως νέκρωση δέρματος, εγκαύματα και μετεγχειρητικές ουλές ανταποκρίνονται πολύ καλά. Στις μετεγχειρητικές ουλές έχει αναφερθεί ότι όχι μόνον βοηθάει στη δημιουργία συνδετικού ιστού, αλλά δίνει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Τραυματισμοί μαλακών μορίων, φλεγμονή, μυική θλάση, σύνδρομο υπέρχρησης, μυϊκός σπασμός, τενοντίτις κ.α.  Σημαντικό ρόλο στην επιλογή αυτής της θεραπείας παίζει το γεγονός ότι απαιτείται μικρότερος χρόνος αποκατάστασης συγκριτικά με άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Ανακούφιση από τον πόνο, ιδιαίτερα στην οξεία φάση.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ; Δεν εφαρμόζεται για δεοντολογικούς λόγους σε έγκυες γυναίκες και σε ασθενείς με βηματοδότη. Το πιο σημαντικό πάντως είναι να εφαρμόζεται από θεραπευτή με την κατάλληλη εκπαίδευση.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΞΕΙΑ ΦΑΣΗ; Η θεραπεία με Laser χαμηλής ισχύος είναι μη - θερμική θεραπεία, το βιολογικό της αποτέλεσμα δεν έχει να κάνει τίποτα με την αύξηση της θερμοκρασίας της περιοχής. Αυτό την κάνει να είναι θεραπεία επιλογής για την οξεία φάση, ενώ μπορεί να συντομεύσει σημαντικά και τον χρόνο αποκατάστασης, δίνοντας μάλιστα ένα ποιοτικά καλύτερο αποτέλεσμα.

ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ; Εξαρτάται από την πάθηση. Γενικά συνιστούνται 8 - 10 συνεδρίες, ενώ στην συνέχεια επανεκτιμάτε το αποτέλεσμα.

ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ; Η θεραπεία είναι τελείως ανώδυνη. Μπορεί να παρατηρηθεί έντονος πόνος λίγες ώρες μετά την θεραπεία ή κάποιο οίδημα στην πάσχουσα περιοχή, πρόκειται όμως για μία παροδική αντίδραση.

Τελευταία άρθρα

  • ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3-5/116 34/ΑΘΗΝΑ
  • 210 7220562
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 104 guests και κανένα μέλος

© Physio.gr All rights reserved.
by Avatar.gr.