Πρόκειται για μία μοντέρνα πηγή τεχνητού φωτός (ορατού ή όχι , ανάλογα με την συχνότητα), που παράγει μη - ιονισμένη ακτινοβολία, άρα ακίνδυνη, με συντονισμένη δέσμη φωτονίων στο επιθυμητό μήκος κύματος. Όταν οι ακτίνες έρθουν σε επαφή με τα κύτταρα του σώματος δημιουργούν μία βιοδιέγερση.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ LASER ΧΑΜΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ; Δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ακόμα θεραπευτικό μέσο που έχουμε στα χέρια μας. Πρόκειται για μία μοντέρνα πηγή τεχνητού φωτός (ορατού ή όχι , ανάλογα με την συχνότητα), που παράγει μη - ιονισμένη ακτινοβολία, άρα ακίνδυνη, με συντονισμένη δέσμη φωτονίων στο επιθυμητό μήκος κύματος.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ LASER; Όταν οι ακτίνες έρθουν σε επαφή με τα κύτταρα του σώματος δημιουργούν μία βιοδιέγερση με αποτέλεσμα: Αναλγητική δράση, πιθανώς λόγω επιρροής στην σύνθεση της ενδορφίνης. Αποιδηματική - Αντιφλεγμονώδη δράση λόγω τόνωσης της ανοσολογικής άμυνας, σαν αποτέλεσμα της αυξημένης δραστηριότητας του κυτταρικού μεταβολισμού. Τόνωση της σύνθεσης του κολλαγόνου και των πρωτεϊνών στα κύτταρα του δέρματος. Αύξηση της αντοχής των νευρικών κυττάρων. Αύξηση της οστεογέννησης, με αποτέλεσμα την γρηγορότερη πώρωση των καταγμάτων.
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: Οι βασικές ενδείξεις για θεραπεία με Laser χαμηλής ισχύος στην Φυσικοθεραπεία είναι: Επούλωση τραυμάτων, θεραπεία επιλογής για έλκη τροφικά, αγγειακά, διαβητικά ή κατακλίσεις, ιδιαίτερα τα χρόνια ή αυτά που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες. Περιπτώσεις όπως νέκρωση δέρματος, εγκαύματα και μετεγχειρητικές ουλές ανταποκρίνονται πολύ καλά. Στις μετεγχειρητικές ουλές έχει αναφερθεί ότι όχι μόνον βοηθάει στη δημιουργία συνδετικού ιστού, αλλά δίνει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Τραυματισμοί μαλακών μορίων, φλεγμονή, μυική θλάση, σύνδρομο υπέρχρησης, μυϊκός σπασμός, τενοντίτις κ.α. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή αυτής της θεραπείας παίζει το γεγονός ότι απαιτείται μικρότερος χρόνος αποκατάστασης συγκριτικά με άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Ανακούφιση από τον πόνο, ιδιαίτερα στην οξεία φάση.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ; Δεν εφαρμόζεται για δεοντολογικούς λόγους σε έγκυες γυναίκες και σε ασθενείς με βηματοδότη. Το πιο σημαντικό πάντως είναι να εφαρμόζεται από θεραπευτή με την κατάλληλη εκπαίδευση.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΞΕΙΑ ΦΑΣΗ; Η θεραπεία με Laser χαμηλής ισχύος είναι μη - θερμική θεραπεία, το βιολογικό της αποτέλεσμα δεν έχει να κάνει τίποτα με την αύξηση της θερμοκρασίας της περιοχής. Αυτό την κάνει να είναι θεραπεία επιλογής για την οξεία φάση, ενώ μπορεί να συντομεύσει σημαντικά και τον χρόνο αποκατάστασης, δίνοντας μάλιστα ένα ποιοτικά καλύτερο αποτέλεσμα.
ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ; Εξαρτάται από την πάθηση. Γενικά συνιστούνται 8 - 10 συνεδρίες, ενώ στην συνέχεια επανεκτιμάτε το αποτέλεσμα.
ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ; Η θεραπεία είναι τελείως ανώδυνη. Μπορεί να παρατηρηθεί έντονος πόνος λίγες ώρες μετά την θεραπεία ή κάποιο οίδημα στην πάσχουσα περιοχή, πρόκειται όμως για μία παροδική αντίδραση.
Η σύγχρονη συνήθεια της καθιστικής ζωής είναι από τις βασικές αιτίες του πόνου στη μέση. Χρησιμοποιώντας τεχνικές χειροθεραπείας και άσκηση με βαθύ κάθισμα μπορούμε να μειώσουμε τις μυϊκές ανισορροπίες που σχετίζονται με τον πόνο στη μέση.
Στην Κρανιοϊερή θεραπεία χρησιμοποιούμε ένα διευρυμένο Βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο για την υγεία και την ασθένεια, αποβλέποντας να ενδυναμώσουμε την ικανότητα του ασθενή στην ίαση.
Η διαχείριση του πόνου στη μέση με συντηρητικό τρόπο, που περιλαμβάνει τεχνικές σπονδυλικής ανάταξης και σπονδυλικής κινητοποίησης, ως συμπλήρωμα της συνήθους ιατρικής θεραπείας, καταφέρνει να βελτιώσει τα αποτελέσματα της.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη οι αναρριχητές βράχου εμφανίζουν υψηλό ποσοστό αρθρίτιδας στον ώμο.
Ατλαντο-ινιακή ένωση:
μια αμφίδρομη σχέση
Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πολυπλοκότητα του χρόνιου μυοσκελετικού πόνου, το Βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο φαίνεται πως επικρατεί.
Η επίδραση της εφαρμογής ξηράς βελόνας, στην άνω μοίρα του τραπεζοειδή μυ, στην ένταση του πόνου και την ανικανότητα στον αυχένα σε σύγκριση με την ισχαιμική πίεση.
Στοχευμένη ή όχι «Κινητοποίηση» στη Σπονδυλική Στήλη (Έρευνα)
Τον τελευταίο καιρό, από την επιστημονική κοινότητα υπάρχει μια έκρηξη ενδιαφέροντος για έρευνες και αναλύσεις σχετικά με την κατανόηση του θέματος της φλεγμονής.
Η ζωή είναι κίνηση, η ζωή είναι ροή: Χάρη σε ερευνητές όπως Carla Stecco, Caterina Fede, Neil Theise και Melody Swartz μπορούμε να ερμηνεύσουμε τη λειτουργία του σώματος με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 104 guests και κανένα μέλος
ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 11634 / ΑΘΗΝΑ