Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 00:00

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Άρθρο του 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κάθε χρόνο, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι λείπουν κάποιο διάστημα από την εργασία τους λόγω τραυματισμού, που οφείλεται σε επαναλαμβανόμενη κακή στάση κατά την διάρκεια της εργασίας ή υπερκόπωση κάποιας περιοχής του σώματος. Πολλές από αυτές τις περιπτώσεις προκαλούνται λόγω κακής εργονομίας, δηλαδή το εργασιακό περιβάλλον δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές εκείνες που θα ελαττώσουν τον κίνδυνο του τραυματισμού ενώ παράλληλα θα αυξήσουν την παραγωγικότητα. 
Σε μια πρόσφατη μελέτη, εργαζόμενοι γραφείου χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Στην πρώτη ομάδα δόθηκε μια εργονομικά προσαρμοζόμενη καρέκλα, ενώ οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα εκπαίδευση για την σωστή εργονομία στον χώρο εργασίας.

Η δεύτερη ομάδα παρακολούθησε μόνο την εκπαίδευση και η τρίτη ομάδα άρχισε αλλά δεν ολοκλήρωσε την παρακολούθηση της εκπαίδευσης. Αυτοί που άνηκαν στην πρώτη ομάδα παρουσίασαν λιγότερα συμπτώματα πόνου ή τραυματισμού σε σχέση με τις δυο άλλες ομάδες.

Συμπερασματικά λοιπόν αν θέλετε υπαλλήλους ευχαριστημένους και παραγωγικούς θα πρέπει να τους παρέχεται το κατάλληλο εργονομικά εργασιακό περιβάλλον, αλλά και την ανάλογη εκπαίδευση αξιοποίησης αυτού του περιβάλλοντος. 

 


Πηγή :ChiroFind.com

Διαβάστηκε 4186 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 12:54
Φυσικοθεραπευτή Χαράλαμπου Τιγγινάγκα, MSc

Δραστηριοποιείται στο Κέντρο Λειτουργικής Αποκατάστασης "PHYSIO - η αρμονία στη λειτουργικότητα"

Δούλεψε στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας" από 16 Νοεμβρίου 1986 έως 25 Ιουλίου 2018 (από το 1999 έως την ημέρα αποχώρησης του ως Προϊστάμενος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του νοσοκομείου)

 

ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 116 34 / ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: (0030 210 7220562)
www.physio.gr / www.craniosacral.gr / e-mail: tigis@physio.gr

Περισσότερα »

Τελευταία άρθρα από τον/την Φυσικοθεραπευτή Χαράλαμπου Τιγγινάγκα, MSc

Σχετικά Άρθρα