• Αρχική
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 10:44

ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

Written by
Rate this item
(0 votes)

Οι ιατροί συνήθως συμβουλεύουν τους ασθενείς με πόνο στη μέση, για ένα διάστημα, να παραμένουν κλινήρης.

Επιμένουν σε αυτή τη συμβουλή παρόλο που αρκετές μελέτες υποδεικνύουν ότι η παρατεταμένες κατάκλιση δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό, ενώ αντίθετα μπορεί να παρατείνει τον χρόνο αποθεραπείας και να καθυστερήσει την επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Η ακινητοποίηση στο κρεβάτι είναι αναποτελεσματική για τον πόνο στη μέση!

bed rest backpain

Οι ιατροί συνήθως συμβουλεύουν τους ασθενείς με πόνο στη μέση, για ένα διάστημα, να παραμένουν κλινήρης. Επιμένουν σε αυτή τη συμβουλή παρόλο που αρκετές μελέτες υποδεικνύουν ότι η παρατεταμένες κατάκλιση δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό, ενώ αντίθετα μπορεί να παρατείνει τον χρόνο αποθεραπείας και να καθυστερήσει την επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Η αναφορά του International Paris Task Force on Back Pain, επισημαίνει τον ρόλο των δραστηριοτήτων στην αντιμετώπιση του πόνου στη μέση. Επιπρόσθετα υποδεικνύει σημεία κλειδιά στην αντιμετώπιση του:

- Η ακινητοποίηση στο κρεβάτι αντενδείκνυται σε υποξεία ή χρόνια περίπτωση πόνου στη μέση.

- Σε οξεία κατάσταση, η ακινητοποίηση στο κρεβάτι δεν θα πρέπει ούτε να επιβάλλεται, ούτε να συστήνεται.

- Αν απαιτείται (βασιζόμενο στον πόνο του ασθενή), θα πρέπει να γίνεται για το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

- Σε ασθενείς με πόνο που να δικαιολογεί ανάπαυση στο κρεβάτι, αν δεν επανέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά από 10 ημέρες ακινητοποίησης (σηκώνονται για να πάνε μόνο στη τουαλέτα), θα πρέπει να απευθύνονται σε εξειδικευμένο ιατρό ή θεραπευτή για επαναξιολόγηση του προβλήματος στη μέση, ώστε να ακολουθήσουν την απαιτούμενη ενδεδειγμένη θεραπεία.

adjustment backpain

Συμπερασματικά μπορούμε να ισχυριστούμε με βεβαιότητα, ότι όσοι υποφέρετε από πόνο στη μέση, δεν μπορείτε να υπολογίζεται στην ακινητοποίηση στο κρεβάτι για να ξεπεράσετε το πρόβλημα σας, αλλά πρέπει να αναζητήσετε άλλες μορφές θεραπείας, που να βασίζονται στην αντιμετώπιση του πόνου παράλληλα με τη βελτίωση- αποκατάσταση της λειτουργικής σας ικανότητας.

ΠΗΓΗ

Abenhaim L, Rossignol M, Valat JP, et al. The role of activity in the therapeutic management of back pain: Report of the International Paris Task Force on Back Pain. Spine, Feb. 15, 2000 (supplement): Vol. 25, No. 4S, pp1-25.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ - ΝΑΙ ή ΟΧΙ;, Άρθρο του , physio.gr

 

Read 79 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.  • ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3-5/116 34/ΑΘΗΝΑ
  • 210 7220562
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 62 guests και κανένα μέλος

© Physio.gr All rights reserved.
by Avatar.gr.