Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΙΑΣ ΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Όπου και να κοιτάξουμε γύρω μας είναι εύκολο να εντοπίσουμε συνανθρώπους μας με πρόσθια ολίσθηση στο κεφάλι. Όποιος χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή του συνήθως υιοθετεί μια τέτοια στάση. Για τον λόγο αυτό αναφέρεται συχνά ως "text neck", "tech neck", "nerd neck" και "iHunch".

FHP.2

computer users5Αυτό ως γεγονός δεν είναι αστείο. Η συνεχής κυρτότητα στους ώμους, η πρόσθια ολίσθηση στον αυχένα και το κεφάλι, δεν αλλάξει μόνο τη στάση του σώματος, αλλά έχει τη δυναμική να προκαλέσει πόνο σε αυτές τις περιοχές. Επιπλέον, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι μεταβάλλει τις πληροφορίες που δέχεται ο εγκέφαλος, όσο αφορά τη συνολική στάση του σώματος, προσαρμόζεται στις λανθασμένες πληροφορίες, επηρεάζοντας ενδεχομένως και άλλες περιοχές του σώματος και ως εκ τούτου τη συνολική λειτουργικότητα του.

  FHPΜελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Gait and Posture, περιελάμβανε 160 συμμετέχοντες, που χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, εκείνους με πρόσθια ολίσθηση της κεφαλής και εκείνους με κανονική ευθυγράμμιση. Οι συμμετέχοντες στην ομάδα με την πρόσθια ολίσθηση της κεφαλής, παρουσίασαν βιομηχανική δυσλειτουργία στη σπονδυλική στήλη, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον εγκέφαλο καθώς τα νευρικά ερεθίσματα που ταξιδεύουν από την σπονδυλική στήλη προς τον εγκέφαλο είναι διαφοροποιημFHP.1ένα. Οι ερευνητές αξιολόγησαν συγκεκριμένα πως η ανατροφοδότηση στον εγκέφαλο από την ανώτερη αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, είναι σε θέση να θέση σε κίνδυνο την ιδιοδεκτικότητα και το αιθουσαίο σύστημα. Αποτέλεσμα των προηγουμένων είναι η κακή ισορροπία, αυξάνοντας τον κίνδυνο πτώσεων.

 

IMG 8015a

Ευτυχώς, μέσω της χειροθεραπέιας (manual therapy), η κατάσταση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Φυσικά πρωταρχικό ρόλο έχει η πρόληψη, μειώνοντας τις δραστηριότητες που συμβάλλουν στην πρόσθια ολίσθηση της κεφαλής ή υιοθετώντας πρακτικές συχνής εναλλαγής στάσεων.

 

Τελευταία άρθρα

  • ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3-5/116 34/ΑΘΗΝΑ
  • 210 7220562
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 219 guests και κανένα μέλος

© Physio.gr All rights reserved.
by Avatar.gr.